4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şehidin sazı arkadaşlarına emanet

ŞEHİDİN SAZINI DOSTLARI ÇALACAK

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde vatani görevini yaparken atış eğitiminde şehit olan piyade er Volkan Kamalak'ın babası Hayri Kamalak, oğlu adına evinin birinci katına "Şehit Er Volkan Kamalak Dayanışma ve Hizmet evi" açtı. Kamalak, dayanışma evinde oğlunun çok sevdiği sazının dostları tarafından yeniden çalınacağını ve ücretsiz kurslar açarak şehidinin hatırasını sonsuza dek yaşatacağını söyledi.

İstanbul'da acemi birliğini tamamladıktan sonra usta birliği görevi olarak Ağrı'nın Elişkirt ilçesine giden 1989/3 tertip Piyade Er Volkan Kamalak, 3 Eylül günü 2. Piyade Mekanize Taburu, 1. Mekanize Bölüğü'nde poligonda atış eğitimi yaparken şehit oldu. Aradan yaklaşık 1,5 ay geçmesine rağmen baba Hayri Kamalak'ın (45) acısı bir türlü dinmedi. Baba Kamalak, şehit oğlunun hatırasını ömür boyu yaşatmak için harekete geçti. Evinin birinci katında daha önce depo olarak kiraya verdiği yeri, oğlunun adına "Şehit Er Volkan Kamalak Dayanışma ve Hizmet Evi" yaptı.

Baba Kamalak, odanın girişine büyük bir levha yaptırarak 2 kenarında yıldızlar içinde oğlunun fotoğrafını koyup "Şehit Er Volkan Kamalak Dayanışma ve Hizmet Evi" yazdırdı. Odanın içinde ise büyük bir bez afişte "Volkan Kamalak ölmedi, yüreğimizde yaşıyor" yazısı dikkat çekerken, dev Atatürk resmiyle Türk bayrağı asıldı. Bunların yanı sıra oda şehit er Kamalak'ın büyük ve küçük fotoğrafları ile süslendi.

Baba Kamalak, kendisi yaşadığı sürece odanın Şehit Volkan Kamalak adına hizmet ve dayanışma evi olarak kullanılacağını belirterek, "Burada hiçbir karşılık beklemeden onun hayratı olarak kültürel faaliyetler yürütülecek. Burada aşevi, bilgisayar kursu, saz kursu açılacak. Onun adını yaşatmak için burayı ilerde vakıf ve dernek olarak kullanmayı düşünüyorum. Hiçbir karşılık beklemeden sadece halkın, hizmetine açık bir yer olacak" dedi.

Baba Kamalak, evlat acısının çok büyük bir acı olduğunu, oğlunun 3-4 yaşından bu yana saz çaldığını, onun evde yetim kalan sazını dostlarının çalması için burada ücretsiz saz kursu da açılacağına dikkat çekerek şunları kaydetti: "Bunun dışında acımızı dindirecek herhangi bir şey yok. Burada oğlumuz adına halka, insanlara bir şeyler vermek istiyorum. Geçmişte kültürel faaliyetleri yoğun olan bir insanım. Halkımız her şeyin en güzeline layık olduğu için, kendi adıma onu ölümsüzleştirme gayesiyle elimden gelen her şeyi yapacağım. Kendisi de saz hocasıydı. Zaten 3-5 yaşında belirli bir kültürel kimliğin altında yetiştiği için her zaman yoksulun yanında, ezilenin yanındaydı. Bir ekmeği varsa 40 kişiyle paylaşacak yüreği olan, onurlu bir gencimizdi."

Kamalak, evin en yakın zamanda alt yapısının tamamlanarak kursların başlayacağını sözlerine ekledi.

ŞEHİDİN SAZINI DOSTLARI ÇALACAK
ŞEHİDİN SAZINI DOSTLARI ÇALACAK
ŞEHİDİN SAZINI DOSTLARI ÇALACAK
ŞEHİDİN SAZINI DOSTLARI ÇALACAK
ŞEHİDİN SAZINI DOSTLARI ÇALACAK
ŞEHİDİN SAZINI DOSTLARI ÇALACAK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 10:19:02
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 13:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gölkçe yıldız IP: 81.212.101.xxx Tarih : 29.01.2010 12:43:54

adelet adelet diye bağırıyorsunuz hani nerde adalet sizin adalet dediğiniz bu mu böyle sey istemiyoruz.vatan sağolsun diyorsunuz ama vatan yerinde duruyor bizim canımız olan volkan abiyi ve binlerce şehitlerimize oluyor.belbet bu dünyada olmasa bile mutlaka allah katında her şey sorulacak asla unutmayın.  volkan . lütfen artık ya canlar yanmasın.