2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Şehit ailelerine Ramazan yardımı

Adana'nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi şehit ailelerine gıda yardımı yaptı.

Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi şehit asker ve polis ailelerinin yüzünü güldüren yardımlar çerçevesinde, Şehit Aileleri ve Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne 150 koli, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri ve Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne de gelen talep doğrultusunda 50 koli gıda verildi. İçerisinde kuru gıda bulunan koliler, ilgili dernekler tarafından ihtiyaç sahibi şehit ailelerine dağıtılacak.

Şehit Aileleri ve Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Emine Kunt, Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün, göreve geldiği günden bu yana kapısını kendilerine hep açık tuttuğunu belirterek, "Başkan Öztürk, şehitlerimizin isimlerini sonsuza kadar yaşatacak Şehitler Parkı’nı hizmete açtı. İhtiyaç sahibi şehit ailelerinin çocuklarına öğrenim yardımı verdi. Kendisine bu hassasiyeti nedeniyle tüm şehit ailelerimiz adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Azim Öztürk ise, ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca yapılan kuru gıda yardımı dağıtımına, kentte yaşayan şehit asker ve polis ailelerinin de dahil edildiğini bildirdi. Öztürk, “Bu vatan için gözlerini kırpmadan canlarını veren kahramanlarımızın geride kalan aileleri bizlere şehitlerimizin emanetidir. Bu nedenle ihtiyaç sahibi şehit asker ve polis ailelerine verilmek üzere gıda kolilerini yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde ilgili derneklere teslim ettik” diye konuştu.

Seyhan Belediyesi'nin şehit asker ve polis yakınlarıyla ilgili hassasiyeti sadece gıda yardımıyla sınırlı değil. İsimleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlenen üniversite öğrencilerine her yıl verilen öğrenim yardımından şehit asker ve polis yakınları kuraya tabi olmaksızın yararlanıyor. Bu arada yine, Seyhan Belediyesi tarafından evlatlarını askere gönderen ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının vatani görevi bitene kadar sürekli maddi yardım yapılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 11:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.240.xxx Tarih : 24.09.2008 11:50:34

Allah Razı Olsun Şehıtlerimize Ailelerine ve gazilerimize her zaman sahıp cıkmalıyız..