2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Şehit ailesinden PKK'ya lanet

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 13 yıl önce teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Kürt kökenli Fevzi Çakmak'ın anne ve babası evlatlarının mezarı başında PKK'ya lanet okuyarak gözyaşı döktü.

1995'de tezkeresine 40 gün kala oğlu Piyade Er Fevzi Çakmak'ı şehit veren anne Fatma Çakmak, bayramda oğlunun kabrini ziyaret etti. Oğlunun vatan uğruna şehit olduğunu ve aradan 13 yıl geçmesine rağmen hala acısının dinmediğini söyleyen Fatma Çakmak, "Oğlum 21 yaşında vatan için şehit oldu. Kahrolsun PKK. Teröristlere lanet olsun. Artık anaların yüreği yanmasın" diyerek gözyaşı döktü.

7 çocuk annesi Fatma Çakmak, evlat acısının dayanılmaz olduğunu belirterek, "Oğlumu her Cuma, her bayram ziyaret ediyorum. Onu görmeden bayram yapamıyorum. O benim canım ciğerimdi" diyerek oğlunun mezar taşındaki fotoğrafını öptü.

Baba Mustafa Çakmak ise (65) şehit oğlunu Ramazan Bayramı'nda yalnız bırakmadı. Çakmak, "Oğlum sürekli teröristlerle çatışmaya giriyordu. Ard arda 3 kez ölümden döndü. Bu nedenle komutanı oğluma 10 gün izin vermişti. Ancak o geldi 10 günü doldurmadan geri birliğine gitti. Gitmemesini istediysem de arkadaşlarını yalnız bırakamayacağını söyledi. O gidişinde teskeresine 40 gün vardı. Ama bir daha gelmedi. Onun yerine şanlı bayrağımıza sarılı tabutu geldi" diye konuştu.
Oğlunun kahraman bir asker olduğunu söyleyen Çakmak, "Oğluma doyamadan şehit oldu" diye konuştu.

Türkiye'de Türk, Kürt, Çerkez, Arap, Laz her etnik kökenin kardeşçe yaşadığını, bu milleti kimsenin bölemeyeceğini ifade eden Çakmak, "Biz Çanakkale'de omuz omuza savaşarak bu ülkeyi kurduk. Bu ülke hepimizin. PKK bizi bölemez. Biz bu oyuna gelmeyiz. Kahrolsun PKK, kahrolsun terörizm" diyerek tepkisini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 10:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?