4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şehit ailesinin yürek burkan dramı

Adana'da 11 ay içinde şeker hastası kızlarını kaybeden oğullarını da şehit veren aile, evlatlarının anısını yaşatmak için evlerinin bir bölümünü müzeye dönüştürdü.

Yaklaşık 2 yıl önce şeker hastası kızları Funda Kargıoğlu'nu kaybeden Zühre-Cihangir Kargıoğlu çifti, 1,5 yıl önce de Siirt-Şirvan karayolunda teröristlerce döşenen mayının patlatılması sonucu evlatları Jandarma Er Tolga Kargıoğlu'nu şehit verdi.

11 ay içinde iki çocuğunu kaybeden 3 çocuk sahibi Kargıoğlu çifti, şehit oğulları ve şeker hastalığından gelinlik giymeden hayatını kaybeden kızlarının anısını yaşatmak için oturma odalarının bir bölümünü müzeye dönüştürdü. Kargıoğlu çifti, şehit Tolga Kargıoğlu ile kız kardeşinin fotoğraf ve eşyalarının yer aldığı odaya girdiklerini gözyaşlarını tutamıyor.

Anne Zühre Kargıoğlu, müzeye çevirdiği odayı her gün özenle temizleyerek, oğlunun askeri kıyafetlerini ve fotoğraflarını öpüyor. Oğlunun 1.5 yıl önce teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düştüğünü gözyaşları içinde anlatan anne, "Oğlumu şehit olduğu gün sabah aradım. Ancak o gün 'anne bugün ben sadece senin sesini duyacağım' dedi. Daha sonra çok kısa konuşarak 'göreve gitmem gerekiyor' diyerek telefonu kapattı. O gün ben evde hiç duramadım. Oğlumla konuşmama rağmen eve sığmadım. Sonra akşama doğru tekrar aradım ama telefonu açmadı" dedi

Akşam saat 19.20 sıralarında oğlunun şehit olduğunu öğrendiğinde yüreğine ateş düştüğünü ifade eden Zühre Kargıoğlu, şöyle devam etti:

"Akşam üstü akrabalarımız geldi. Bize kayınbabamın öldüğünü söylediler önce. Daha sonra acı haberi öğrendim. Öğrendiğim an yıkıldım. Oğlum hainler tarafından şehit edilmişti. Son telefon görüşmelerimde 'babam bana geldiğim zaman destek olur mu? Ben pastane açmak istiyorum' demişti. Hayali pastane açmaktı ama gelemedi"

Oğlu şahit olduktan sonra bütün şehitlerin acısını yüreğinde hissettiğini anlatan anne Kargıoğlu, "Oğlum şehit olduktan sonra oturma odasının bir bölümüne oğlumun fotoğraflarından ve kıyafetlerinden oluşan bir bölüm hazırladım. Burayı her gün temizliyorum. Onu unutmamak ve her zaman yanında olmak için burayı hazırladım. Odadan hiç ayrılmıyorum. Kızım ve oğlumun hayrı için burada bulunan bir masayı da camiye verdim" dedi

Şehit Babası Cihangir Kargıoğlu ise 2007 yılında 11 ay içinde 3 çocuğundan ikisini kaybettiğini belirterek, "Kızımı kaybettikten sonra askerdeki oğlumu aradım. Oğlum 'ablamın mezarını güzel yap' dedi. Bana onun yanında kendilerine de askerden gelince kendisinin mezar yaptıracağını söyledi. Ama o bizim mezarı yaptırmadan biz ona mezar yaptırdık" diye konuştu.

Şehit babası Kargıoğlu, oğluyla son olarak ölmeden 2 saat önce görüştüğünü kendisinden ayakkabı istediğini ancak onun son isteğini yerine getiremediğini anlatarak, "Biz o gün eşimle dışarı çıktık. Eşimle alışveriş yaptık. Ama eşim tam o saatte 'dizlerim tutmaz oldu ben yürüyemeyeceğim' diyerek eve döndük. O gün televizyonu da hiç açmadık. Akşam saat 22.00 sıralarında akrabalarımız geldi. Babamın öldüğünü söylediler. Ama ben inanmadım o an oğlumun şehit olduğunu anladım. O ara ben bayılmışım" dedi.

Oğluna bir şiir de yazan baba Kargıoğlu, şiiri okuyarak duygulu anlar yaşadı. Kargıoğlu eşi tarafından şehit oğlu ve kızı için oluşturduğu köşede şehit oğlunun beresini takarak asker selamı verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 10:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?