2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Şehit amcasının mezarını temizledi

Adana Asri Mezarlık'taki şehitlik, arife günü vatandaşlar ve şehit yakınları tarafından dolup taşıyor.

Asri Mezarlık'ta bulunan şehitlik, hem şehit yakınları tarafından hem de vatandaşlar tarafından akına uğradı. Mezarlığa gelen vatandaşlar, şehitlik önünden dua okumadan geçmiyor.

Şırnak'ın Uludere ilçesinin kırsalında 16 yıl önce şehit olan jandarma er Halil Vural'ın kendi adını taşıyan yeğeni 6 yaşındaki Halil Vural görenleri duygulandırdı. Halil Vural, şehit olduğu için hiç göremediği amcasının mezarını bir bez ile temizledi. Amcasını hiç görmediği halde o şehit olduktan 10 yıl sonra dünyaya geldiğini belirten Halil Vural, "Babam, şehit olan amcamı sürekli bana anlattığı için onu çok iyi tanıyorum. Bu nedenle her bayram öncesi mezarının başına gelip onun mezarını temizliyorum. Onu çok seviyorum. Çünkü o bizim için şehit oldu" dedi.

Küçük Halil, amcasının mezarını temizleyip dua okudu.

Ekim ayında Erzincan'ın Kemah ilçesi Olukpınar köyü kırsalında PKK terör örgütünce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen askerlerden biri olan şehit jandarma er Abdullah Aydın Emer'in mezarına da ailesi Türk bayrağı astı. Şehidin yakınları ve vatandaşlar şehidin mezarı başında dua okudu.

2002 yılında operasyondan dönerken şehit olan jandarma er Adnan Kunt'un babası Hüseyin Kunt(55) ise oğlunun mezarını her bayram ziyaret ettiğini ve acısının hiç dinmediğini söyledi.

Şehitliğe gelen çok sayıda şehit yakını mezarları temizleyip gül ve karanfil bırakarak şehitlerin ruhları için dualar okudu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 14:57:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?