29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Şehit annesi oğlunun yolunu gözlüyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki hain saldırının ardından teröristlerce kaçırılan 8 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Halis Çağan'ın Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde yaşayan annesi Sultan Çağan, gece-gündüz uyumadan, evinin önünde gelecek sevinçli haberi bekliyor.

Dağlıca bölgesinde 12 askerin şehit olduğu çatışmanın ardından teröristlerce kaçırılan 8 askerin ailelerinin endişeli bekleyişleri sürüyor. Kayıp askerlerden Piyade Uzman Çavuş Halis Çağan'ın Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde yaşayan annesi Sultan Çağan, "Halisim'in 4 yaşındaki yavrusu sürekli 'Nine babam nerede, ne zaman eve gelecek?' diye sorup duruyor. 15 gündür gece-gündüz kapıda oğlumdan, yiğidimden gelecek haberi bekliyorum" dedi.

Gece-gündüz uyumadığını ve ekmek-aş yemeden haber beklediğini ifade eden Çağan, oğlunu çok özlediğini ve bir an önce kavuşmak istediğini söyledi.

Ağabey Ali Çağan ise, devlet büyüklerinden yardım istediklerini ve habercilerden haber beklediklerini vurguladı. Geçtiğimiz günlerde kaçırılan askerlerin kurtarıldığı yönünde haberler çıktığını hatırlatan Ali Çağan, "Bu haberlerle sevindik ama daha sonra bunların asılsız olduğunu öğrendik. Zaten İçişleri Bakanı bu haberi yalanladı. Aslının olmadığını böylece öğrendik. Şimdi dua etmekten başka çaremiz kalmadı. Biz yetkililerden işin gereğini yapmalarını istiyoruz. Artık onların inisiyatifinde. Bizim yapacağımız hiçbir şey yok" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 11:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veysi alçın IP: 88.227.155.xxx Tarih : 3.11.2007 18:46:29

hemşerim senin kurtaracağız seni öldürlersede kanını yerde bırakmayacağız ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.