4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şehit annesi yürekleri dağladı

EŞİ KANSERDEN ÖLDÜ, OĞLU ŞEHİT OLDU

Adana'da kocasını kanserden kaybeden, 12 yıl önce de el işi yaparak büyüttüğü oğlunu şehit veren kadının acısı yürek dağlıyor.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen Jandarma Komando Er Mustafa Özbek'in annesi aradan 12 yıl geçmesine rağmen oğlunu hiç unutmadı. Her bayramda kabri başına gelerek mezarını temizleyen ve oğluyla bayramlaşan anne Hürriyet Özbek (53), evladının mezar taşındaki fotoğrafı öpüp gözyaşı döktü.

Anne Özbek (53) şehit olan oğlunun 3 çocuğunun en büyüğü olduğunu, babası Nasıf Özbek'in oğlundan 3 yıl önce akciğer kanserine yenik düşerek çocuklarını yetim bıraktığını söyledi. Eşinin ölümünün ardından çocuklarını el işi yaparak zorluklar içinde büyüttüğünü anlatan anne Özbek, "Mustafa benim en büyük oğlumdu. Sabahlara kadar el işi satıp onu okuttum. 20 yaşına geldi. Vatani görevini yapması için askere gönderdim. Ancak askere gittikten 8 ay sonra oğlum vatana kurban oldu" diye konuştu.

Oğlu şehit olduktan sonra sabahlara kadar uyuyamadığını anlatan anne Özbek, "Oğlumu çok beklemedim ama hiç gelmedi. Artık ben ona geliyorum. Bayramda onu yalnız bırakmıyorum. İlk önce onunla bayramlaşıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 11:42:01
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 11:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?