3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Şehit annesini duygulandıran buluşma

Şehit annesinin, teröre kurban verdiği oğlunun Adana'daki silah arkadaşlarıyla 12 yıl sonra buluşması sırasında duygulu anlar yaşandı.

1996 yılında Bitlis'in Mutki ilçesi kırsalında vatani görevini yaparken çıkan çatışmada şehit olan Vedat Koçak'ın silah arkadaşları İrfan Zont (32) ve Taner Mankan (33), olayın ardından şehit annesi Gülseren Koçak'ı (53) Konya'daki evinde ziyaret etmişti. Gülseren Koçak, kızı Münire Taşdöven ve üç torunuyla birlikte 12 yıl sonra oğlunun arkadaşlarıyla görüşmek için Konya'nın Seydişehir ilçesinden Adana'ya geldi.

Şehit ailesinin ve silah arkadaşlarının buluşması sırasında duygulu anlar yaşandı.
Oğlunun arkadaşlarını kendi evladı gibi seven Gülseren Koçak, "Onları görmekle kendimi yeniden oğluma kavuşmuş gibi hissediyorum" dedi. O günün acısıyla bugünün mutluluğunu yaşadığını söyleyen Koçak, "Oğlumun arkadaşlarından hatıralarını dinliyorum ve dinledikçe duygulanıyorum. Bu kadar ilgiyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Acımı bugün burada bir nebze de olsa hafiflettiler. Hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İrfan Zont ise, "Bizler burada annemizi ağırlamanın gururu içerisindeyiz. Geldi ve bizleri ziyaret etti. Vedat, çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı" dedi. Taner Mankan da, "Keşke daha iyi şartlarda görüşebilseydik. Vedat'ımız da yanımızda olsaydı daha güzel olacaktı. Vatan sağ olsun bir evladımızı şehit verdik, ama annemizin üç tane daha aslan gibi oğlu var" şeklinde konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 11:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?