4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şehit babası haberleri yalanladı

ŞEHİT EVİNDE HER GÜN KUR'AN-I KERİM OKUTULUYOR

Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Sazak köyünde teröristlerin kurduğu pusuya düşerek altı silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Uzman Çavuş Harun Arslanbay'ın babası Hamdi Arslanbay, oğlunun görev yaptığı İmralı'da terörist Abdullah Öcalan'a yemek ve su vermediği yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu söyledi.

Hamdi Arslanbay, "Oğlum İmralı'da dış görevde bulundu. Öcalan'ı görmedi bile" dedi.

Tokat'taki hain saldırının üzerinden 21 gün geçmesine rağmen altı silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Uzman Çavuş Harun Arslanbay'ın baba ocağında acı dinmek bilmiyor. Şehit için baba evinde her gün mevlit okutuluyor. Okunan Kur'an-ı Kerim sırasında şehidin babası Hamdi Aslanbay ve kız kardeşleri gözyaşlarını tutamadı. Şehidin evi ve sokağı dev Türk bayraklarıyla donatıldı.

ÖCALAN'I UZAKTAN GÖRDÜKLERİNİ SÖYLEMİŞTİ

Oğlunu kaybetmenin acısıyla güçlükle ayakta duran baba Hamdi Arslanbay, oğlu hakkında çıkan asılsız haberlerden rahatsız olduğunu söyledi. Oğlunun terörist Abdullah Öcalan'ın yattığı İmralı Cezaevi'nde beş yıl görev yaptığını ancak Öcalan'ı görmediğini söyledi. Oğlunun İmralı'da dış güvenlik olarak görev yaptığını, gazetelerde çıkan 'Öcalan'a yemek ve su vermedi' yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu anlatan Arslanbay, "Oğlum Öcalan'ı görmedi bile. Bu yalan haberlere itibar etmesinler. Oğlum bir

Uzman Çavuş onun yetkisinde değil ki Öcalan'a yemek ve su vermemek. Oğlum beş yıl İmralı'da görev yaptı ama Öcalan ile ilgili bir şey anlatmadı. Çünkü onu uzaktan gördüklerini söylüyordu. Görev olarak ona yakın değildi."

Sazak köyünde oğluyla birlikte görev yapan ve gazi olan Uzman Çavuş Yusuf Öztürk'ün evine döndüğünü öğrendiğini ve onu görmek istediğini belirten Arslanbay, "Gazi ile hastanede görüştüm. Oğlumun kendisinin kucağında şehit olduğunu söyledi. O oğlumu son gören kişi. Onun için onu görmek istiyorum. Onu mutlaka ziyaret edeceğim" dedi.

Olayın ardından 21 gün geçmesine rağmen hâla teröristlerin bulunmadığını belirten Arslanbay, bu konuda askere güvendiklerini sözlerine ekledi.

ŞEHİT EVİNDE HER GÜN KUR'AN-I KERİM OKUTULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 10:27:05
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 12:58:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?