2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Şehit babaya son bakış

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askeri birliğe taciz ateşi açılması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Doğan'ın cenazesi Adana'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehidin cenazesi Adana Asker Hastanesi morgundan alınarak merkez Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi. Tabutun askerlerin omzunda getirilmesi sırasında yakınları gözyaşı döktü.

4 YAŞINDAKİ ALİ EREN, BABASINI UĞURLADI

Şehidin babası Ali Doğan, tabuta sarılıp evladının fotoğrafını öperek, "Oğlum" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin polis memuru kardeşi Hasan Doğan, babası ile annesi Fatma Doğan'ı teskin etmeye çalıştı. Tören alanındaki askeri görevlilerde şehit annesiyle yakından ilgilendi. Şehidin hemşire eşi Yasemin Doğan kucağına 4 yaşındaki oğlu Ali Eren'i alıp gözyaşı döktü.

Minik Ali Eren, yakasına takılan babasının fotoğrafını sevip okşayarak görenleri duygulandırdı. Bir subay da şehidin oğlunun elini tutarak uzun süre okşadı. Tabuttaki şehidin fotoğrafının bulunduğu çerçeve bir ara yere düştü. Askerler yerden aldıkları çerçeveyi onardıktan sonra tekrar yerine koydu. Daha sonra Sabancı Merkezi Camisi imamı şehit için törene katılanlara dua ettirdi.

Cenaze töreni sırasında güvenlik önlemi alan polis, havadan da helikopterle tedbir aldı.Cenaze namazını Adana Müftüsü Arif Gökce'nin kıldırmasının ardından şehidin tabutu babası ve kardeşleri tarafından alınarak silah arkadaşlarına verildi. Şehidin naaşı bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Uzman Çavuş Mehmet Doğan'ın cenazesi buruk Mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

...
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2013 Çarşamba 13:53:09
Güncelleme :9 Ocak 2013 Çarşamba 13:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?