4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şehit cenazesi Adana'da

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Metin Batak'ın cenazesi, memleketi Adana'ya getirildi.
Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görev yapan 5 yıllık polis memuru Metin Batak, Cengiz Topel Caddesi'nde bayan arkadaşı öğretmen Ülkü Kaplan ile gezdiği sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırıya uğramıştı. Yaralanan polis ve bayan öğretmen çevredeki vatandaşlar tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, polis memuru Batak durumunun ağır olması nedeniyle askeri helikopterle Van'a sevk edilmişti. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp FakültesiAraştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Batak, burada hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili olarak ise 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı.


Şehit polisin cenazesi, Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağıyla akşam saatlerinde Adana'ya getirildi. Cenazeyi almak için Adana Havalimanı'na gelen şehidin yakınları sinir krizleri geçirdi. İl Emniyet Müdürü Arif Akkale de havalimanına gelerek, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Saldırıyı gerçekleştirenlere "Elleriniz kırılsın" diyen şehidin yakınları, uzun süre gözyaşı döktü. Cenazenin uçaktan indirilişi sırasında ise baygınlık geçiren şehidin bir yakını, havalimanında hazır bulundurulan ambulansa alındı.


Şehidin cenazesi, uçaktan alınarak cenaze aracıyla Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehit polis memurunun cenazesi, yarın Buruk Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 09:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?