29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Şehit cenazesi ortada kaldı

KAHRAMANMARAŞ’ın Andırın İlçesi’nde vatani görevini yapan jandarma er 20 yaşındaki Mehmet Üstünel, kullandığı askeri aracın mıcırlı yolda şarampole yuvarlanması sonucu şehit olurken, 1 astsubay da ağır yaralandı.

Er Mehmet Üstünel'in cenazesi otopsi için getirildiği Adana Adli Tıp Kurumu’nda tabutun taşınması sırasındaki görüntüler, tepki çeken Hakkari'de şehit olan Binbaşı Murat Özyalçın'ın İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kamyonetle taşınması görüntülerini aratmadı.

 
Andırın İlçesi'ndeki kaza dün saat 17.00 sıralarında ilçe çıkışında meydana geldi. 1987/1 tertip olarak Çanakkale Jandarma Eğitim Birliği’nde şoför eğitimi gören Mehmet Üstünel, dağıtımının çıktığı Andırın İlçesi Çokak Jandarma Karakolu’na ait devriye aracıyla ilçeden Çokak Köyü’ne giderken mıcırlı yolda direksiyon kontrolünü kaybederek şarampole yuvarlandı. Yaralanan er Üstünel, Andırın Devlet Hastanesi’ne götürüldü, ancak kurtarılamadı. Aynı kazada yaralanan astsubay ise tedaviye alındı.

 
Nişanlı olan ve Kahramanmaraş’a 15 gün önce geldiği belirtilen şehit eir Mehmet Üstünel'in cenazesi, otopsi içen Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Burada yapılan otopsinin ardından şehit er Üstünel'in cenazesi memleketi Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi’ne gönderilmek üzere özel bir şirketten kiralanan cenaze nakil aracına taşındı. Tabutu Adli Tıp binasından ambulansa taşıma sırasında yanında sadece sivil kıyafetli bir askeri görevli bulununca, kameralarını bir kenara bırakan gazeteciler ile Adli Tıp görevlilerine yardım etti. Şehit erin özel eşyaları da bir bir valiz ve poşetlerle ambulanstaki tabutun yanına konularak memleketine gönderildi.

MİLLİYET
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 14:19:47
Güncelleme :19 Haziran 2007 Salı 14:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?