4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şehit eşinin feryadı yürekleri dağladı

Adana'da Jandarma Uzman Çavuş Alper Öçay ile 2003 yılında evlendikten 4 ay sonra eşini kaybeden Zehra Öçay, şehit kocasının mezarı başında gözyaşlarına boğularak, "Ona doyamadan şehit oldu" dedi.

Adana'da Asri Mezarlıkta bulunan Şehitlik "18 Mart Şahitleri Anma Günü" nedeniyle şehit yakınlarının akınına uğradı. Henüz 4 aylık eşini 2004 yılında Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada yaralandıktan sonra hastanede kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Alper Öçay'ın eşi Zehra Öçay'ın (24) feryadı ve gözyaşları yürekleri dağladı.

Zehra Öçay, eşini çok severek evlendiğini ancak ona doyamadan kara toprağa verdiğini ifade ederek, "Onu çok seviyordum. Bir gün dağda yaralandığını öğrendim. Hastaneye getirdiler ama kurtarılamadı. O an dünya başıma yıkıldı. Ona ben doyamadan kara toprak aldı. Konuşamıyorum. Onu hala ilk günkü gibi seviyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Güçlükle ayakta duran Zehra Öçay, eşinin mezarı başında dua okuyup, mezarını temizledi.

Zehra Öçay'ın annesi Nuriye Biltekin (58) ise damadının şehit olmasının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen kızının onu hiç unutamadığını anlatarak, "Damadım 6 yıl önce dağda teröristlerle girdiği çatışmada yaralanmış. Yaralandığı yer ormanlık olduğu için uzun süre askerler girememiş. Oğlum daha sonra hastaneye kaldırılmış ama doktorlar kurtaramadı. Oğlum ölmeden önce eşini görmek istemiş ama gücü yetmeden hayatını kaybetmiş. O çok iyi bir insandı. Onu çok özlüyoruz. Borçları vardı bunun için çocuk yapmıyordu ama ömrü yetmedi" diye gözyaşlarını tutamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 15:39:56
Güncelleme :18 Mart 2009 Çarşamba 15:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?