4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şehit oğula kuşlu ziyaret

Geçen yıl teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Abdulah Aydın Emer'in annesi, konuşması için çok sevdiği muhabbet kuşu "Fikri" ile Beşiktaş formasını evladının Adana Asri Mezarlık'taki kabri başına getirdi.

Ramazan Bayramı'nın 1. gününde çocuklarını vatan için şehit veren anne ve babalar şehitlikleri doldurdu. Geçen yıl Ağustos ayının 11'inde Erzincan'ın Kemah ilçesinde teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Abdullah Aydın Emer'in (20) annesi Tülay Emer, oğlunun çok sevdiği muhabbet kuşu "Fikri" ve Beşiktaş formasını mezara geldi. Kocaeli Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde okurken öğrenimini yarıda bırakıp vatan için askere giden Emer'in annesi, elindeki gül, su, muhabbet kuşu ve Beşiktaş formasıyla kapıda askerler tarafından karşılandı.

Oğlunun kabri başına gelen anne 1 yıl önce teröre kurban verdiği oğlu için gözyaşı döktü. Gözü yaşlı anne, temizlediği mezar taşına evladının çok sevdiği muhabbet kuşunun kafesini koydu. Mezarın üzerine Beşiktaş formasını seren Emer, "Beşiktaş, oğlumun hayatındaki en önemli şeylerden biriydi. Onun için Beşiktaş formasını ona giydiriyorum. Bende onun Beşiktaş eşofmanını giydim. Ben buraya gelirken her zaman Beşiktaş forması ve eşofmanını giyerek geliyorum. Mezar taşına da siyah beyaz top arması yapıştırdım" dedi.

Oğlunun hayatındaki en önemli kişilerden birinin ise muhabbet kuşları "Fikri" ve "Firdevs" olduğunu, askere gittiğinde onları kendisine emanet ettiğini anlatan gözü yaşlı anne, oğlu şehit olduktan sonra kuşların yasa girdiğini ve hiç konuşmadığını, hatta ötmediğini söyledi. Anne Emer, "Oğlum şehit olduktan 10 gün sonra Firdevs öldü. Fikri ise o gün bugündür hiç konuşmuyor. Ben onun konuşması için oğlumdan kalan bir hatıra olduğu için onu sürekli mezara götürüyorum. Ancak Fikri buraya geldiğinde sadece ötüyor. Hiç konuşmuyor. Hala oğlumun yasını tutuyor. Oğlum onları çok severdi. Kuşlar oğlumun ağzından yemek yerdi. Eve geldiği zaman onun omzuna çıkmak için çırpınırlardı. Oğlum gibi onlarda tek tek ölüyor" diye konuştu.

Oğlu olmadan geçirdiği 3. bayram olduğunu belirten Emer, "Oğlumuz şehit olduktan sonra uyku yüzü görmez olduk. Biz o şehit olduktan sonra hiç yaşamadık. Artık biz yaşamıyoruz. Bayram bizim neyimize. Ama yine de vatan sağ olsun. Oğlum bana çok büyük bir gurur bıraktı. Onun annesi olduğum için gurur duyuyorum. Tek isteğim bir gün rüyama girmesi" diye gözyaşlarına boğuldu.

Anne Emer, oğlunun DTP meclise girdiği için öğrenimini yarıda bırakarak vatanı savunmak için askere gittiğini belirterek, "Oğlumun askere gittiğinden bizim hiç haberimiz olmadı. Ama bugün Kürt açılımı var. Ben bu konuda konuşmak istemiyorum. Ancak hakkımı helal etmem. Onların bizden ne eksiği varda bunu yapıyorlar. Bizim sahip olduğumuz hakların hepsine onlarda sahip" dedi.

Tülay Emer, oğlunun şehit olacağını arkadaşlarına mesaj çekerek bildirdiğini söyleyerek, "Oğlum şehit olmadan 3 gün önce arkadaşlarına mesaj çekerek sizin ulaşmak istediğiniz ama ulaşamadığınız yere ben ulaşacağım yazmış" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 12:59:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?