29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Şehitler parkı açıldı

Adana'da yapılan Şehitler Parkı'nın açılış töreninde bir şehit annesi gözyaşlarına boğuldu.


Seyhan Belediyesi tarafından Toros Mahallesi'nde yaptırılan Şehitler Parkı için bir açılış töreni düzenlendi. Törene Adana Valisi İlhan Atış, AK Parti Adana Milletvekileri Ali Küçükaydın, Ziyaeddin Yağcı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Emine Kunt, Gazi Murat Caner ve çok sayıda şehit yakını katıldı.

 Törende konuşan Vali Atış, şehitlerin birlik ve beraberliği sağlamak için, vatan için şehit olduklarını belirterek, "Vatanımız ilelebet bir olacak ve asla bölünmeyecek. Bizi korkutmak istiyorlar, korkmayacağız. Bizi endişeye sürüklemek istiyorlar, endişelenmeyeceğiz, bizi yeise sürüklemek istiyorlar, sürüklenmeyeceğiz. Biz her zaman hayat dolu ülkesini, bayrağını, Atatürk'ü ve ordusunu seven bir millet olarak kalacağız" dedi.


Konuşmalar esnasında törene katılan vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarken, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Emine Kunt ise duygulanarak gözyaşlarını tutamadı. Kunt, "Benim oğlum şehit olduktan sonra hep isminin bir yerlere yazılmasını istedim. Hayalim gerçek oldu. Bizim çocuklarımız vatan için, bayrak için, namus için şehit oldular. 20 yaşında açılmadık güllerdi onlar, soldurdular" diye konuştu.


Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Kunt'a bütün şehit ailelerini temsilen plaket, çiçek ve bayrak hediye ederken, parkın açılışı kurdele kesilerek yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2007 Pazar 00:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan büyükkayın IP: 88.247.10.xxx Tarih : 10.06.2007 13:55:02
yurdumun dört bir yanında beyaz guvercinlerımiz şehit düşerken onlar şevk i sefa içindeler benım beyaz güvercinlerim solmuş güllerim solmus...birgun gelecek bunların hesabı sorulacak..