30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Sekreteri tehdit edip, çek yazdırdılar

ADANA’da bir dolandırıcılık şebekesi, bir şirketin yönetici sekreteri 35 yaşındaki Fadime Kılıç’ı ölümle tehdit ederek, şirketin patronunu dolandırdı.

Olay, güneş enerjisi sistemleri ve ağır makine imalatı yapan Tansuğ Makina’ya, şirketin sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Numan Tansuğ’un imzasını taşıyan 40 bin YTL’lik bir çek nedeniyle haciz gelmesiyle ortaya çıktı.

Görevlilerin haciz işlemleri için fabrikaya gelmesi üzerine, parayı ödeyen Numan Tansuğ, çalışanlara talimat vererek hesapların incelenmesini istedi. Yapılan kontrollerde, Numan Tansuğ’un imzasının taklit edilerek çek yazıldığı ve ödenmediği ortaya çıktı. Bunun üzerine Tansuğ, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İhbar üzerine polis, annesinin de evlerinde çalışması nedeniyle Tansuğ Ailesi’nin yanında büyüyen, 20 yıldır da yönetici sekreteri olarak çalışan, mali işlerden sorumlu Fadime Kılıç’ın ifadesini aldı. Suçunu itiraf eden Kılıç, 3 bin YTL borç aldığı Yalçın Yalman’ın tehditleriyle dolandırıcılık şebekesine patronunun imzasını taklit ederek 7 ayda toplam 250 bin YTL değerinde çek verdiğini söyledi. Kılıç’ın ifadesinde şunları anlattı:

“Borcum nedeniyle maddi sıkıntıya girince, önceden tanıdığım Yalçın Yalman’dan 3 bin YTL borç aldım. 10 gün sonra borcumu ödemek için Yalman’ı aradığımda, bana paranın acelesi olmadığını, ama kendisinin 14 bin YTL’lik hatır çekine ihtiyacı olduğunu söyledi. Bütün çeklerin kontrolü bende olduğu için kimsenin fark etmeyeceğini düşünerek, iyiliğin altında kalmamak amacıyla patronum Numan Tansuğ’un imzasını taklit edip bir ay vadeli çeki verdim. Çekin günü geldiğinde Yalman parayı ödemek yerine, “Ben bunu ödeyeceğim ama, mal almam lazım. Sen bana 10 bin YTL’lik bir çek daha yaz’ dedi. Bu şekilde 16 tane hatır çeki verdim. Piyasada yaklaşık 250 Bin YTL değerinde çek bulunuyor. Ödemeleri için ısrar ettiğimde beni tehdit edip, çocuklarıma ve eşime zarar vereceklerini söylediler. Mecbur kaldım. Kimseye de anlatamadım.'' Fadime Kılıç, ‘Evrakta sahtecilik ve sahte çek düzenlemek’ suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili Yalçın Yalman ise aranıyor.

“FİRMANIN SAYGINLIĞI ZEDELENDİ''

Bu olayla birlikte 35 yıllık firmanın saygınlığının zedelendiğini belirten Numan Tansuğ sekreterinden şikayetçi oldu. Tansuğ, “Ellerimizle kurduğumuz aile şirketimiz, kızımız diye gördüğümüz bir insan yüzünden zarar gördü. Piyasadaki bunca yıllık saygınlığımız zedelendi. İşadamları ve esnafın ellerinde bulunan çeklerle ilgili olarak bankaları bilgilendirmelerini istiyorum. Çünkü firmamızın adına yazılmış olan çekler nedeniyle hukuki sorunlar yaşanabilir'' dedi.

Fatih KARAÇALI / DHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 10:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?