30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Sektörel teşvik geliyor

AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Attaroğlu, uygulanan teşvik sisteminden hiçbir ilin memnun olmadığını belirterek, çok yakında sektörel teşvik sistemine geçileceğini bildirdi.

Attaroğlu, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, 60. Hükümetin ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vatan ve millete hayırlı olması temennisinde bulunarak gazetecilere gül dağıttı. 60. Hükümette Adana'dan bakan bulunmamasının bir kayıp olarak yansıtılmaması gerektiğini berten Attaroğlu, "60. Hükümetteki bakanlar da hepimizin bakanı. Adana'dan bakan çıkması bence bir kayıp değil. Çünkü, Adana'nın milletvekili Dengir Mehmet Mir Fırat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Başbakan'dan sonra gelen ikinci adam. Bu bizim için çok büyük bir şans. Bir takımda bütün futbolcular iyi olunca seçmek zorunda kalırsınız. Bizim Ankara'ya gönderdiğimiz 6 milletvekili de bakan olacak kapasitede. Biz Adana'nın sorunlarını meclise milletvekillerimize götüreceğiz ve çözmeye çalışacağız. Fırat'ın Adana'dan milletvekili olması bizim için çok büyük bir şans" dedi.

Şu anda uygulanan teşvik sisteminden hiçbir ilin memnun olmadığına dikkat çeken Attaroğlu, "Teşvikten ne Denizli, ne Gaziantep, ne de Adana memnun. Teşvikten bütün iller şikayetçi. Bu göz önüne alınarak sektörel teşvik sistemine geçilecek. Sektörel teşvik uygulamasına geçildiğinde Adana da bundan çok faydalanacak" diye konuştu. Attaroğlu, bir gazetecinin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılan törende AK Parti'den milletvekillerinin neden katılmadığını sorulması üzerine, "Ben AK Parti'nin yani son seçimde her 2 kişiden 1'nin oyunu almış bir partinin il başkanıyım ama resepsiyona çağrılmadım. Geçen yılda çağrılmamıştım bu yılda çağrılmadım. Niye çağırmadılar bilmiyorum. Ben emekli subayım ama çağrılmadım. Ancak milletvekili arkadaşlarımızın da törende olması gerekirdi. Mutlaka işleri olduğu için katılamamıştır. Ben teşkilat olarak üzerime düşeni yaptım" cevabını verdi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 15:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?