1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Sektörün kalbi Adana'da atacak

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN KALBİ ADANA'DA ATACAK

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından Çukurova Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen Adana İnşaat 2011, 5. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı, IHS 2011 Adana 4. Isıtma, Havalandırma, Soğutma, Doğalgaz Teknolojisi, Tesisat ve Yalıtım Fuarı'yla eşzamanlı olarak, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in katılımıyla yarın açılıyor.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in de katılımıyla başlayacak fuarda, inşaat sektöründe kullanılan her türlü ürün, malzeme, makine ve donanımın sergilenmesi, ziyaretçi hedefini büyütüyor.

Yalnız Türkiye'den değil, Irak, İran ve Ortadoğu ülkeleri dahil olmak üzere, çoğunluğu işadamı 40 bin kişinin katılması beklenen fuar, Adana başta olmak üzere sektörün gücünü göstermesi bakımından büyük önem taşıyor.

TÜYAP Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve Genel Müdür Yardımcısı Bülent Yamaç ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yarından itibaren fuarla beraber nitelikli turizmin harekete geçmiş olacağını belirtti.

Kent ekonomisinin günden güne canlandığına dikkat çeken Aldırmaz, "Fuarcılık konusunda lider konumdayız. Uluslararası konumumuz ise devam ediyor. Bölgesel işbirliği çerçevesinde, burada fuar tarihini planlarken, çevre illerde benzer programlar olmamasına dikkat ediyoruz" diye konuştu. Bütün Adanalıları yarınki fuara davet eden Aldırmaz, "Halkımızı fuara ve kente sahip çıkmaya çağırıyorum. Bu fuarların kentimize kazandırdığı artılar çok büyük. Önem göstermeliyiz. Bölgesel işbirliğini üst düzeye çıkarmak için Mersin ve Tarsus'a ücretsiz otobüs seferleri düzenledik. Sayın bakanımızın bu ikinci katılım olacak. Hem teknolojik gelişmeleri takip edip hem ticaret yapmış olacağız. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

TÜYAP Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise KOSGEB tarafından desteklenen ve bölgedeki inşaat sektöründe yapılan yatırımlara cevap verecek şekilde hazırlanan fuara, yurt içi ve yurt dışı ofisler aracılığıyla, yurtdışından çok sayıda ziyaretçi ağırlayacaklarını belirtti. Ersözlü, "Geçen yıl 16 ülkeden 174 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile gerçekleşen fuarlarımız, bu yıl yüzde 25 büyüme kaydederek, hedeflenen 40 bine yakın profesyonel ziyaretçi ile sektördeki gelişmeleri ve yenilikleri topluca kamuoyuna sunacaktır" dedi.

Fuar, 4 gün boyunca açık olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 13:37:05
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 17:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?