4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sektörün sıkıntılarını tartıştılar

Adana Ticaret Borsası'nın (ATB) düzenlediği istişare toplantısında hububat sektörünün sıkıntıları masaya yatırıldı.

ATB'nin 2009 yılı istişare toplantılarının ilki Park Zirve'de yapıldı. Hububat sektörü temsilcileri bir araya getiren toplantıda, sektörün sıkıntıları masaya yatırılarak, çözüm önerileri konuşuldu.

ATB Başkanı Muammer Çalışkan, toplantıda, bir sivil toplum kuruluşunun başarılı olabilmesi için ilk şartın, çatısı altında toplanan, kuruluşun omurgasını oluşturan üyeleri ile sağladığı diyalog ve süreklilik olduğunun altını çizdi. Çalışkan, "Bu toplantı, bize emanet ettiğiniz Borsamızı en iyi şekilde yönetmek için tüm üyelerimizin katkılarını sağlamak, önerilerini veya aksaklık gördüğü yerlerde tenkitlerini dinlemek içindir. Kısacası aile içi bir hasbihaldir. Borsamızı özellikle mısır ve buğday fiyatları konusunda referans alınan borsa yapmaya çalışacağımızı belirtmiştik. Tam teşekküllü bir hububat laboratuvarının alım işlemi tamamlandı.

Hububat ve yemle ilgili analizler artık Adana’da yapılacaktır. HVI cihazımızı, yani pamuk laboratuvarımızı yenisiyle değiştiriyoruz. Önce ISO 9001 Kalite Belgesi, arkasından Avrupa’da ve dünyada kabul görmek için “Akredite Borsa” olma işlemlerine başlanılmıştır" dedi.

Çalışkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Buğdayı ilk üreten bölgeyiz. Türkiye’de üretilen mısırın yüzde 50’ye yakınını üretiyoruz ve işlemini yapıyoruz. Yani mısırda en büyük işlem yapan borsayız, ama pazar yerimiz yok. Biz de bunun için tercihen Karataş yolunda yeterli genişlikte arazi alıp, kantarları, laboratuvarları, alım-satım salonları, konferans salonları gibi bir kampus alanı kurmak istiyoruz."
Daha sonra, hububat sektöründe yaşanan sıkıntılar üyeler tarafından dile getirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 15:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?