4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sel mağdurlarına Kızılay'dan yardım

Adana'da, şiddetli yağışlar nedeniyle gece çadırlarını su bastığı için cami ve okula yerleştirilen yaklaşık 500 tarım işçisine Kızılay tarafından yardım dağıtıldı.

Adana Valisi İlhan Atış, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nden çalışmak için Çukurova'ya gelen ve merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar ve Abdioğlu Mahalleleri'nde kurdukları çadırları sular altında kalınca perişan olan tarım işçilerini ziyaret etti.

Yağmur suları nedeniyle çadır ve içindeki eşyaları kullanılmaz hale gelen yaklaşık 500 tarım işçisinin, jandarma, Adana Büyükşehir Belediyesi ve İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerince bir fırına yerleştirildiğini ancak fırının yetersiz kalması nedeniyle Yakapınar'daki Selahattin Afşar Lisesi'nin bahçesindeki çok amaçlı salon ile Camili köyündeki Adana Çimento Sanayi Fabrikası Camisi'ne yerleştirildiğini belirten Vali Atış, Kızılay'ın mağdurlara battaniye ve gıda maddesi dağıttığını söyledi.

Atış, hasar tespit çalışmalarına da başlandığını kaydetti. Tarım işçileri, Vali Atış'a bütün eşyalarının sular altında kaldığını söyleyerek, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek ise tarım işçilerini çalıştıran toprak sahipleriyle görüşme yaptıklarını, mağdur olanların zararlarının giderileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 15:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?