3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Selden canlarını zor kurtardılar

Adana'nın merkez ilçesi Yüreğir'e bağlı Karslı Köyü'nde 4 gündür devam eden yağmur, dün gece sele neden olunca Yalçın ailesi, ölümden kendilerini zor kurtardı. Yiyecek ve giyecek hiçbir şeyi kalmayan aile, çaresizce kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Akdeniz Bölgesi'ni etkisi altına alan şiddetli yağmur, Adana ve köylerinde de hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Aralıklarla yağan ve saate metrekareye 29 kilogram düşen yağmur nedeniyle özellikle Karslı köylüleri zor günler yaşadı. Yağmur nedeniyle evlerinden dışarıya çıkamayan vatandaşlar, dün gece de dağdan gelen selle uyandı. Dağın yamacına kurulu bulunan 50 haneli Karslı köyündeki vatandaşlar, yağmurun şiddetini iyice arttırması nedeniyle dağdan gelen sel nedeniyle gece yarısı zor anlar yaşadı.

Sel suları evlere dolarken vatandaşların ambarında bulunan buğdaylar ile kümeslerdeki tavukları suya kapıldı. Selle birlikte köyde yolunun kenarındaki dere taşarken dağdan gelen taşlar yolu kapadı. Yolu taşlardan temizlemeye çıkan Karslı köyü sakinleri, "Gece yarısı sel oldu. Bir uyandık ki her taraf sularla çamurlarla dolmuş. Evlerde hep hasar var" diye konuştu.

Karslı köyünde en fazla zararı ise evi biraz köyün dışında kalan ve 2 çocuklu Yalçın ailesi gördü. Yalçın ailesi gece yarısı çamurla birlikte gelen sel nedeniyle hayatlarını kaybetmekten son anda kurtuldu.

Burhan Yalçın (52), bu yaşına kadar köyde kaldığını ve ilk kez böyle bir selle karşılaştığını belirterek, "Yağmur bir haftadır devam ediyordu. Ancak dün gece şiddetini biraz daha artırdı. Gece geç saatlerde yattım. Gece yarısı biranda bir sesle uyandım. Ve bir dakikanın içinde eve çamurla birlikte
büyük bir gürültüyle su dolmaya başladı. Ben hemen oğlum Burhan Can (11) ve İbrahim'i (16) alarak yan tarafta daha yüksekte olan baldızın evine götürdüm. Dışarı çıktığımda belime kadar su var. Biraz daha gittim su göğsüme kadar çıktı. Güçlükle çocuklarımı götürdüm sonra da eşimi baldızın evine götürdüm. Canımızı zor kurtardık ama bütün eşyalarımız ve yiyeceklerimiz gitti" dedi.

Eşi Mürüvvet Yalçın ise gece yarısı sel baskınına uğradıklarını akşam da elektriklerin bir gelip bir gittiğini anlatarak, "Eşim olmasa hepimiz ölmüştük. O bizi kız kardeşimin evine yetiştirdi. Evimiz sular ve çamur altında kaldı. Buzdolabının içi dahi çamurla doldu. Evin içiresi de çamurlu suyla kaplandı. Bir tane eşyam kullanılır durumda değil. Sabaha kadar korktuk ve ağladık" şeklinde konuştu.

Sel ve çamurdan dolayı ne yiyecek bir avuç bulgurları kaldığını ne de giyecek çoraplarının kalmadığını söyleyen Yalçın, "Sel ve çamur her şeyimizi aldı. Bugün ben kardeşimin kıyafetlerini giymek zorunda kaldım. Oğlum teyzesinin kıyafetini giymek zorunda kaldı. Kümeste bulunan bütün hayvanlarımız öldü. Buğdayımız selle birlikte gitti. Selden biz kurtulduk ama bizi bu yokluktan kim kurtaracak bilmiyorum. Hayatımızı kurtardık ama her şeyimizi kaybettik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 10:53:15
Güncelleme :25 Kasım 2008 Salı 10:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?