4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şemsiyeler ağaca çıktı

Adana'da iki gündür devam eden yağmur nedeniyle seyyar satıcılar şemsiye satmak için farklı pazarlama taktikleri geliştiriyor.

Kaldırımlardaki ağaçlara şemsiyeleri asarak müşterilerin dikkatini çeken seyyar şemsiyeci satışlarını yüzde 30 artırdı. Türkiye'yi hafta sonu etkisi altına alan yağışlı hava, Adana'da da 2 gündür devam ediyor. Yağmurlu hava en çok şemsiye satıcılarını sevindiriyor. Her kaldırım başına tezgah açan seyyar satıcılar, farklı pazarlama teknikleriyle vatandaşların dikkatini çekerek şemsiye satmanın yollarını arıyor.

Gazipaşa Caddesi'ndeki kaldırımda şemsiye satan Faruk Gürgün (27), yağmur yağmasına rağmen satışlarda istedikleri rakama ulaşamayınca şemsiyeleri kaldırımda bulunan ağaçlara asarak satmayı denedi.

Ağaçlara astığı şemsiyelerin vatandaşların ilgisini çektiğini belirten Gürgün, "Sabahtan buyana şemsiyelerin yüzüne bile bakmayan vatandaşlar şimdi satın almaya başladı. Şemsiyeleri ağaca astıktan sonra satışlarım yüzde 30 arttı" dedi.
Şemsiyeleri ağaca asma fikrinin tesadüfen ortaya çıktığını kaydeden Gürgün, vatandaşların şemsiyenin ne kadar sağlam olduğunu görebildiğini, yağmura ve rüzgara dayanıklı olduğunu test ettiklerini söyledi.

Faruk Gürgün şemsiyelerin büyüklüğüne göre fiyatlarının 3 ile 10 TL arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 12:18:23
Güncelleme :25 Ocak 2009 Pazar 12:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?