2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Semt pazarı yıkımına Vali el koydu

Adana Valisi İlhan Atış, olaylı kapalı semt pazarı inşaatı yıkımına el koydu.

Seyhan İlçe Belediyesi'nin Fatih Mahallesi'nde yaptığı kapalı semt pazarı inşaatı, dün akşam Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkılınca ortalık karıştı.

Büyükşehir Belediyesi, sözkonusu alanın kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeşil alan olduğunu ve buraya inşaat yapılamayacağını bildirirken, Seyhan Belediyesi ise inşaatın DSİ'nin arazisine yapıldığını ve ilgili kurumdan muvafakat alındığını açıkladı. Olaylı ve ihtilaflı yıkıma Vali İlhan Atış el koydu.

Vali Atış, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle bir hadisenin yaşanmış olmasının kendisini üzdüğünü, Adana'ya hizmet eden iki başkanın da konuya daha sakin yaklaşacağına inandığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ile görüştüğünü kaydeden Atış, "Taraflardan bilgi ve belgeleri istedim, inceliyorum. Uygulama planlarına, TOKİ ile yapılan protokole, tapuya bakıyorum. Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyesini bilgilendirmiş mi bakacağım. Neticede her iki başkanımız da Adana'ya hizmet ediyor. Bu tür konuları fazla abartmamak gerekiyor. Her iki başkanımızın da daha sakin yaklaşacağına inanıyorum. Soruna kısa sürede çözüm bulacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 16:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?