3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Semt pazarının açılışı yapıldı

Adana'nın merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı Azim Öztürk, 4.5 yıl önce Seyhanlı'ya ne söz verdiyse bugün o hizmetleri yerine getirdiğini söyledi.

Öztürk, Yeşiloba Mahallesi'ne yaptırılan semt pazarı, spor tesisi, çocuk parkı ve çevre düzenlemesinin açılışında yaptığı konuşmada, 4.5 yıl önce ziyaret ettiği mahallede ev kadınlarının kendisinden bazı taleplerde bulunduğunu hatırlatarak, “Aradan geçen dönemde pek çok hizmeti bu mahallemize getirdik. Ancak biz 'Yeşiloba Seyhan’ın gözbebeği olacak' demiştik. Bunun için tüm Seyhan’da olduğu gibi Yeşiloba Mahallesi’nde de azimle çalışıyoruz” dedi.

Geçmiş dönemlerde en çok ihmal edilen mahallelerin başında gelen Yeşiloba’nın, 4.5 yıllık hizmet döneminde en gözde mahalleler arasında yer aldığına dikkat çeken Öztürk, “Göreve başlarken, 'Seyhanlı efendi biz hizmetkar olacağız' demiştik. 'Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışacağız' demiştik. Bugün 4.5 yılı geride bırakırken, Allah'a hamdediyorum ki, sizler efendi biz hizmetkar olduk. Ve bugün yaptığımız açılışlarımız da gösteriyor ki, asla gelecek seçimler için değil, gelecek nesillerimiz için çalışıyoruz" diye konuştu.

Görevi süresince gerçekleştirdiği hizmetlerden de bahseden Öztürk, şunları söyledi:
“Biz ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ kültürünün insanıyız. Bu çerçevede sizin adınıza Seyhan Belediyesi olarak her ay 10 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı yapıyoruz. Hükümetimizin desteğiyle Seyhan Kaymakamlığımız ihtiyaç sahiplerine kömür yardımı yapıyor. Yerelde biz, genelde hükümetimizin tüm yardımları sizleri aç ve açıkta bırakmamak içindir. Sosyal devlet olmanın, sosyal belediyecilik yapmanın temel kuralı budur.”

Öztürk, belediye tarafından hizmete açılan Yetiştirme Yurdu ve Huzurevi’nin de Seyhanlılar adına kimsesiz ve sahipsiz insanlara kol kanat germek, onlara hasret kaldıkları ev ve aile sıcaklığını sağlamak, yaşatmak için yapıldığını belirtti.
Öztürk, göreve geldiği yıl bin kişiyle başlayan üniversite öğrencilerine yönelik öğrenim yardımının bu yıl 3 bine çıkarıldığını kaydetti.

Öztürk'ün konuşmasının ardından açılış kurdelesi, Seyhan Kaymakamı Hakkı Develi, Belediye Başkanı Azim Öztürk ve mahalle sakinleri tarafından kesildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 11:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?