2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Semt pazarları sıkı denetimde

Adana Valisi İlhan Atış Başkanlığı'nda yapılan toplantıdan sonra harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, Seyhan İlçe Belediyesi ve Defterdarlık görevlilerinden oluşan ekipler, semt pazarlarındaki sıkı denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Kayıt dışı ekonominin önüne geçmek ve etiketsiz satış yapmayı önlemek amacıyla sürdürülen operasyonlara devam ediliyor. Büyükşehir Belediyesi, Seyhan İlçe Belediyesi ve Defterdarlık görevlilerinden oluşan ekiplerce yapılan operasyonlarda, hal çıkış belgesi gösteremeyen esnafa tutanak tanzim ediliyor.

Korsan halciliğin önüne geçmek amacıyla yapılan bu uygulamalarda esnaftan hal çıkış belgesi isteniyor. Hal çıkış belgesi gösteren esnafa teşekkür edilirken, gösteremeyenlere ise tutanak tanzim ediliyor. Ayrıca; sebze ve meyvelerin üzerlerinde fiyat etiketlerinin olup olmadığı da denetleniyor. Böylece hem korsan halciliğin önüne geçiliyor, hem de vatandaşlar alacağı ürünlerin fiyatını biliyor.
Kentte kurulan 35 ayrı semt pazarlarındaki çalışmalarını sürdüren ekiplerin bu uygulamalarından vatandaşlar da memnun oldu.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 12:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?