5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Sendikacılar birbirine girdi

Türk-İş’e bağlı Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (Teksif) Genel Sekreteri Kadir Burhan, Mensa Mensucat Sanayi Ticaret A.Ş.’de yetki mücadelesi verdikleri Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Tekstil İşçileri Sendikası’nın, işçileri yanılttığını savundu.

Teksif Sendikası Şubesi’nde üyeleri olan işçilere hitaben konuşan Kadir Burhan, DİSK Tekstil Sendikası’nın, Teksif’in işçilere zorla feragat imzalattırdığı yönünde iftiraya başvurduğunu öne sürerek, "DİSK Tekstil Sendikası, örgütlü olduğunu iddia ettiği Mensa’da sizlerin yasal haklarını korumak, daha iyi bir çalışma düzeni oluşturmak, yeterli bir ücret ve sosyal imkanlar sağlamak yerine Teksif’i karalama, çamur atma gibi sizlere hiçbir fayda sağlamayacak çirkin ve aşağılık bir yolu seçmiştir. Bu teklifi işverene götüren DİSK Tekstil’dir. Bizi buna göz yummakla suçlayan DİSK Tekstil, işte bu tür aldatmacalarla, yalanlarla yiğit ve cefakar Mensa işçilerini kandırarak saflarına çekmeye çalışıyor" dedi.

Burhan, her iki sendika arasında mücadelesi verilen Mensa’daki yetki sorununun 14 Mart’ta mahkeme tarafından çözümleneceğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 14:24:22
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 13:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?