4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sendikalardan promosyon açıklaması

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Adana 2 No'lu Şube Başkanı Kamil Köse, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde yapılan banka promosyonlarıyla ilgili anlaşmaların kapalı kapılar ardında yapıldığı iddialarının iftira olduğunu söyledi.

Köse, düzenlediği basın toplantısında, kendilerini sendika zanneden bir grubun, bilgi ve belgeleri incelemeden, yapılan çalışmaları görmezden gelerek, "çamur at izi kalsın" babından açıklamalarla milli eğitim kurumunu ve sendikalarını zan altında bırakmaya çalıştığını belirterek, "Güneş balçıkla sıvanmaz" dedi.

Türk Eğitim-Sen olarak banka promosyonunun tamamının kurumda çalışan personele ödenmesi gerektiğine inandıklarını ifade eden Köse, "Banka, promosyon ödediği personelden nemalanmaktadır, karına kar katmaktadır. Bu nedenle, verilecek promosyonun tamamı çalışanların olmalıdır" diye konuştu.

Sarıçam ilçesinde İNG Bank, Halkbank ve Fortis Bank'ın katılımıyla yapılan ihaleyi 655 bin TL ile İNG Bank'ın kazandığını, bu paranın yüzde 75'inin eğitim çalışanlarına dağıtıldığını, yüzde 25'inin de kuruma kaldığını ifade eden Köse, "Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ihaleye katılan bankalardan, İhale Kanunu'na göre en yüksek teklifi veren banka ile sözleşme imzalamıştır. Sendikamız yetkilisi Fahri Gök, promosyonun tamamının eğitim çalışanlarına verilmesi hususunda şerh düşerek sözleşmeyi imzalamıştır.

Yüreğir ilçesinde de İNG Bank, Halkbank ve Vakıfbank'ın katıldığı ihale, 1 milyon 800 bin TL veren İNG Bank'ta kalmıştır. Bu para, 3 bin 279 kişiye eşit miktarda ve komisyon marifeti ile ileri bir tarihte yüzdelik oranı tespit edilerek dağıtılacaktır. Bu ilçemizde de sendikamızın tavrı, promosyonun tamamının eğitim çalışanlarına verilmesidir" dedi.

"Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde yapılan bu çalışmaların neresi kapalı kapılar ardında yapılmıştır?" diyen Köse, şöyle devam etti:

"Diğer bankalar ile milli bankalar yüksek teklif verdi de komisyon kabul etmedi mi? Bu çalışmanın neresinde mağduriyet vardır? Devletin resmi kurumları olan Yüreğir ve Sarıçam kaymakamlıkları ile ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yasalar çerçevesinde yaptıkları icraat ortadayken, kendini sendikacı zannedenlerin sendikamıza ve devletin kurumlarına iftira atarak kamuoyunu yanılttıkları, bu talihsiz ve gerçek dışı açıklamalarıyla suç işledikleri ortadadır. İşledikleri suçun cevabını yüce yargıdan alacaklarına inanmaktayız."

Köse ve beraberindekiler, daha sonra Adana Adliyesi'ne giderek, haklarındaki iddiaları ortaya atanlarla ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundular.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 20:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?