4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şener'e sevgi seli

ABDÜLLATİF ŞENER PARTİSİNİN ADANA İL TEŞKİLATI'NI AÇTI

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Şener "Rüşvetten, ihtilaftan, ihaleye fesat karıştırmaktan onlarca dosya TBMM'nin tozlu raflarında bekliyor. Milletvekillerinin, Bakanların, Başbakan'ın dosyaları var. Son 7 yıldır bu dosyaların kapakları açılmamıştır" dedi.

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdullatif Şener, eşi Berin Şener ile geldiği Adana'da partililer tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Şener, bugün partisinin Adana il binası ve Seyhan ilçe binasının açılışına katıldı. Açılışta konuşan Şener, kadınların ve gençlerin siyasete katılmalarının gerektiğini belirtti.

Türkiye'deki nüfusun yüzde 50'sinin kadın olduğuna dikkat çeken Şener, gençler ve kadınların siyasette ağırlıklarının olması gerektiğini belirtti. Şener, parlamentoya ise Türkiye'nin nüfus bileşeninin yansımadığını savunarak, "Siyasi partilerdeki yapıya baktığınızda bunun olmadığını görürsünüz. Biz Türkiye Partisi olarak haydi kadınlar siyasete diyoruz. Haydi gençler siyasete diyerek onları siyasete davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Partisi'nin ülkenin en genç ve en yeni partisi olduğunu söyleyen Şener, Geçmişten gelen partilerin geçmişten gelen rantları bugünün Türkiye'sine dayatmaya çalıştıklarını kaydetti. Geçmişten gelen partilerin soğuk savaş yöntemleriyle siyaset yaptıklarını ifade eden TP lideri Şener, "Bu ülkeye zarar vermektedirler. Dün hep birlikte TBMM'deki açılım görüşmelerini izledik. 3 gün önce de açılım görüşmelerini izlemiştik. Karşılıklı ağza alınmaz sözler, hakaretler, kin ve düşmanlığı yaymaya ayrıştırmaya yönelik sözler ve beyanlar tüm siyasi partilerin siyaset tarzı olmuştur. Bu tarz ülkeye zarar vermektedir. CHP, MHP bir tarafa en büyük sorumluluğun üzerinde olduğu AK Parti ülkeyi uçlara çekme gayreti içerisindedir. Sahip çıkmadıkları kavramlar üzerinde kavga ederek yapay kimlikler oluşturmaya çalışmaktadırlar. Bu tarzla oy alabilirler ama ülkeye zarar verirler. Oy avcılığından önce bu ülke önemlidir. Kardeş olun birbirinizi sevin bir olun, dir olun demiştik. Bizim siyasi tarzımız budur. Bizim yolumuz budur. Başbakan'a diyoruz ki siyaset oy avcılığı değildir. Kavga etmek de değildir. Bu kavgalarla açılım süreci olamaz" diye konuştu.

Şener ülkenin ayrıştırılarak yabancılaştırılmaya çalıştırıldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan diyor ki, 'Yabancılar neyimiz var neyimiz yoksa alsın. Dünyada para çok, Türkiye'de ise bir avuç para var. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 500 tane dokunulmazlık dosyası var. Milletvekillerinin, Bakanların, Başbakan'ın dokunulmazlık dosyaları var. Rüşvetten, ihtilaftan, ihaleye fesat karıştırmaktan onlarca dosya TBMM'nin tozlu raflarında bekliyor. Son 7 yıldır dosyaların kapakları açılmamıştır. Dosyaları raflarda bekleyen tek iktidar bunlardır. 16 yıldır milletvekilliği yaptım, benim hiçbir dosyam olmamıştır. Dokunulmazlığı olanlar da dahi eğer hesap sormak istiyorsa gelsinler işte buradayım. Hodri meydan. Dokunulmazlıkları nedeni ile bu dosyalar yargı tarafından işlenemiyor. Bunları ortadan kaldırmak için geliyoruz."

Konuşmanın ardından il ve ilçe başkanlığının açılışını Genel Başkan Abdullatif Şener eşi Berin Şener, İl Başkanı Figen Toktaş ve Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş birlikte yaptı.

ABDÜLLATİF ŞENER PARTİSİNİN ADANA İL TEŞKİLATI'NI AÇTI
ABDÜLLATİF ŞENER PARTİSİNİN ADANA İL TEŞKİLATI'NI AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 20:39:04
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 21:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?