5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Seni çok özledik 'Altın Koza'

Adana’da 1998, Marmara’da ise 1999 yılında meydana gelen depremler ile sonraki yıllarda yaşanan ekonomik krizler yüzünden 7 yıldır yapılamayan Altın Koza Film Kültür ve Sanat Festivali’nin 12.’si yeniden hayata geçiriliyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, festivale bu yıl 31 Mayıs’ta başlanacağını ve 5 Haziran’da sona ereceğini açıkladı.

1998’de Adana depremi ve bir yıl sonra da Marmara depremi ile devam eden süreçte ülkede yaşanan ekonomik krizler nedeniyle festivalin gerçekleştirilemediğini belirten Durak, "Altın Koza Film Kültür ve Sanat Festivali bundan sonra kesintiye uğramadan devam edecek" dedi. Kanalizasyon, içme suyu, sosyal ve yerleşim alanları gibi Adana’nın bütün altyapı sorunlarının çözümlendiğini ifade eden Durak, "Bütün bu altyapı sorunları en az onlarca belki yüzlerce yıl şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bitti. Bundan sonra yönetime gelenler de bu alanlara yatırım yapmayacak, sadece bakım ve onarım yapacaklar. Artık Adana’nın öncelikleri kültür ve sanat olacak" diye konuştu.

Festivalin, 1 milyon 915 bin YTL tutarında bir bütçeyle gerçekleştirileceğini belirten Durak, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ile firma ve holdinglerden de destek beklediklerini kaydetti.
12. Altın Koza Film Kültür ve Sanat Festivali 31 Mayıs’ta özel açılış töreni ile başlayacak. Festivalde uzun metrajlı film yarışması, kısa metrajlı öğrenci filmleri yarışması, dünya sinemasından örnekler, Altın Koza ödüllü filmler seçkisi, belgesel filmler gösterisi, Hisar kısa film seçkisiyle birlikte festival sinema etkinlikleri yer alıyor.

"EN İYİ TÜRK FİLMİ ÖDÜLÜ 100 BİN YTL"

Festival sinema bölümünde 5 ayrı sinemadan bazıları ücretsiz bazıları ise indirimli olarak izlenebilecek. Medya ve sinema sanatçılarının katılımı ve sevgi kortejiyle start verilecek festivalde Sinema Oyuncuları Derneği (SODER) ve Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) yararına bir de "Sinema Oyuncuları Dayanışma Gecesi Konseri" düzenlenecek. Ayrıca sinema oyuncularına verilecek "Onur Ödülleri"nin sahiplerine sunulacağı ve bir konserinde yer alacağı "Festival Balosu" özel bir organizasyonla yapılacak.

Merkez Park Amfi Tiyatrosu’nda ise Pop-Rock, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği konserleri ve Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu’nun özel dans gösterileri nin de yer alacağı festival programında fotoğraf, resim sergileri ve söyleşiyle sanatçıların okul ziyaretlerine de yer verilecek.

12. Altın Koza Film Kültür ve Sanat Festivali Yaşam Boyu Onur Ödülleri bu yıl Ekrem Bora, Hülya Koçyiğit, İrfan Atasoy, Sevda Ferdağ ve Yılmaz Köksal’a verilecek. Festivalde bu yıl Büyük Jüri En İyi Türk Filmi, Büyük Jüri En İyi İkinci Film, Halk Jürisi En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Umut Veren Genç Kadın Oyuncu, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu, Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülleri ile En İyi Senaryo, En İyi Müzik, En İyi Kurgu, En İyi Stüdyo Ödülleri de sahiplerini bulacak.

Büyük jürinin seçeceği En İyi Türk Filmi Ödülü 100 bin YTL, En İyi İkinci Film Ödülü 40 bin YTL, halk jürisinin seçeceği En İyi Film Ödülü 40 bin YTL, En İyi Yönetmen Ödülü ise yine 40 bin YTL olarak açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 17:36:25
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 11:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?