4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şenliklerde alkol yasak!

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, bu yıl gerçekleştirilecek 5. Bahar ve Spor Şenlikleri kapsamında huzur ve güvenin sağlanması için alkolün yasaklandığını söyledi.

5. Bahar ve Spor Şenliği, üniversite yerleşkesi içerisinde bulanan Atatürk Anıtı'na çelenk konulup saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Rektör Prof. Dr. Akınoğlu ve beraberindeki öğretim görevlileri ile öğrenciler şenlik yürüyüşü yaptı.

Yürüyüşün ardından şenlik, yerleşke içerisindeki spor kompleksinde Akınoğlu'nun konuşmasıyla devam etti.Akınoğlu burada yaptığı konuşmada daha önce ayrı ayrı yapılan bahar ve spor şenliğinin 5 yıl önce birleştirildiğini ve şenliğin bu yönüyle öğrencilere daha fazla katkı sağladığını belirtti.

Akınoğlu, üniversitede öğrencilerin dünya meselelerini yakından takip etmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Öğrencelerimiz Türkiye ve dünya meselelerini yakından takip edip bunlara tepkilerini gösteriyor. Bu üniversitemizin öğrencileri için çok önemli bir gelişme. Üniversitemizde bulunan farklı görüşteki öğrencilerin aynı çatı altında birlik ve beraberlik içinde yaşamaları da çok sevindirici" dedi.

Üniversitenin bu yıl spor dalında çok başarılı bir dönem geçirdiğine dikkat çeken Akınoğlu şunları kaydetti:

"Son olarak Masa Tenisi Türkiye Süper Lig finalinde Fenerbahçe takımı ile karşılan öğrencilerimiz birinci oldu. Masa tenisi takımımız üst üste 5 yıl şampiyon olduktan sonra 1 yıl ara verip bu yıl tekrar şampiyon olarak 6. kez kupayı bize kazandırdı."

11-16 Mayıs tarihleri arasında devam edecek olan şenlik kapsamında huzur ve güvenin sağlanması için alkolün yasak olduğunu vurgulayan Akınoğlu, "Bahar ve Spor Şenliğinin tam bir şenlik havasında geçmesi için böyle bir önlem alıyoruz. Şenlik boyunca alkol yasak" diye konuştu.

Akınoğlu, Çukurova Üniversitesi Senatosu'nun üniversitenin girişindeki spor alanına Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in ismini verdiğini ifade ederek, "Fatih Terim'i arayarak kendisinin ismini üniversite de bir spor kompleksine verdiğimizi söyledim. Terim üniversitenin bu davranışından dolayı çok memnun olduğunu söyledi" dedi.

Akınoğlu yine senato kararı ile dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal'e 2009-2010 eğitim dönemi açılışında fahri doktora unvanı vermeyi kararlaştırdıklarını kaydetti.
Konuşmanın ardından üniversite öğrencileri akrobasi ve dans gösterileri sundu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 14:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?