3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Serap'ın tedavisine başlandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Adana ziyareti sırasında yardım sözü verdiği doğuştan kafatası büyümediği için kör olma tehlikesi bulunan ilköğretim okulu öğrencisi Serap Zengin'in tedavisine Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde başlandı.

Başbakan Erdoğan dün bir dizi ziyaret ve toplu açılışlara katılmak üzere Adana'da bulunduğu sırada valilik ziyaretinden sonra korumalar vasıtasıyla kendisine ulaşan ve derdini anlatan ayakkabı boyacısı Şeracettin Zengin'e yardım sözü vermesinden sonra Zengin ailesinde büyük sevinç yaşanıyor.

Ayakkabı boyacılığı yaparak 3 çocuğunun nafakasını kazanan Şeracettin Zengin'in Başbakan Erdoğan'a, çocuklarından 14 yaşındaki Serap Zengin'in doğuştan kafatası büyümemesinden kaynaklanan görme, duyma ve burnunda sorunlar olduğunu, bu hastalık nedeniyle kızının bir gözünün tamamen göremediğini, diğer gözünün ise yüzde 70 görmediğini anlatması üzerine Erdoğan, dün Serap'ın tedavisinin yapılması için Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alper Akınoğlu'nu arayarak talimat vermişti.

Bugün de Şeracettin Zengin ile Serap Zengin, Rektör Alper Akınoğlu ile görüşmeye gitti. Akınoğlu görüşme sırasında bugün sabah Başbakanlıktan tekrar aradıklarını, Serap Zengin için üniversitede ne gerekiyorsa yapılmasını istediklerini, kendilerinin de Serap için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Prof.Dr. Akınoğlu, Serap'ın hastalığının doğuştan kaynaklandığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Doğuştan kafatası büyümediği için beyin, göz, kulak ve buruna basınç yapıyor. Serap'ın şansızlığı ilk ameliyatını 1.5 yaşında olması. Doktorlar kafatasını büyütmek için 2 kez ameliyat yapmış ama çare olmamış. Bu nedenle şimdi hem duyma hem de görme problemi çekiyor."

Serap'ın tedavisi için başka yere gitmemesi gerektiğini ve Yeşil Kartı olduğu için üniversitenin bütün imkanlarından faydalanabileceğini anlatan Akınoğlu, ancak hastalığın tedavisinin uzun bir süreç gerektirdiğine dikkat çekti. Serap'ın tedavisine bugünden itibaren beyin cerrahi, kulak burun boğaz bölümlerinde başlanacağını anlatan Akınoğlu, "Ben daha önceki filmlerini inceledim ve arkadaşlarımla görüştüm. Gerekli tüm tedavi yapılacak. Ailenin başka bir ile gitmesine gerek yok. Çünkü baba ayakkabı boyacılığıyla geçiniyor. Üstelik hastanemizde tüm tedavisi yapılacak" dedi.

Serap'ı çok sevdiğini, derslerinde çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyleyen Akınoğlu, kendi kızının da spastik engelli olduğunu belirtti. Akınoğlu, Serap'a bir de çanta ve kırtasiye malzemeleri hediye ederek okul masraflarını da karşılayacaklarını söyledi.

Baba Şeracettin Zengin ise kızının çok zor günler geçirdiğini, doğduğundan bugüne 2 kez kafatası, 2 kez kulağından bir kez de burnundan ameliyat olduğunu söyledi. Kızının rahatsızlığı sonucu kör olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu anlatan Zengin, "Başbakana çok teşekkür ediyorum. Kızım kör olmaktan kurtulacak. Artık tedaviye başlanıyor. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Karnesi 5'le dolu olan ve ilk dönem takdir alan Serap Zengin ise bir gözünün görmediğini diğerinin ise çok az gördüğünü belirterek şöyle konuştu: "Okulda çok güçlük çekiyorum. Kitap ve sınıf tahtasındaki yazıları göremiyorum. Artık görmek istiyorum. Ameliyat olup sağlığıma kavuştuktan sonra büyüyünce avukat olmak istiyorum. Başbakana beni ameliyat ettirdiği için teşekkür ediyorum. Çok mutluyum artık görebileceğim."

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 13:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet günal IP: 85.99.144.xxx Tarih : 16.05.2008 11:21:32

BAŞBAKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN BU TİP DURUMLARDA VATANDAŞLARINI ZENGİN AİLESİNEDE BÜYÜK GECMİŞLER OLSUN