4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sercan'ın bütün masrafları Atış'tan

Adana Valisi İlhan Atış, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) Sözel 2 puan türünde 176'ncı olan görme engelli Sercan Aydın'ın üniversite masraflarını karşılama sözü verdi.

Vali Atış, SBS'de Türkiye 3'üncüsü olan Özel Çukurova Bilfen İlköğretim Okulu'ndan Hatice Nur Eken ile Adana'da ilk üç içinde yer alan Özel Çukurova Burç İlköğretim Okulu'ndan Vahap Emin Ağaoğulları, Özel Çukurova Bilfen İlköğretim Okulu'ndan İzel Gürbüz, Mimar Kemal İlköğretim Okulu'ndan Savaş Can Işıksoy, Özel Adana Gündoğdu İlköğretim Okulu'ndan Doğuş Birbiri ile ÖSS'de Eşit Ağırlık-2'de Türkiye 2'ncisi olan Adana Özel Burç Özgören Lisesi öğrencisi Mustafa Lütfi Eker ile Sözel -2'de Türkiye 176'ncısı olan görme engelli Şakirpaşa Lisesi öğrencisi Sercan Aydın'ı valilik toplantı salonunda kabul etti.

Atış, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) derece yapan başarılı öğrencileri kitapla ödüllendirdi. Başarılı öğrencilere okulları ve dershaneleri de laptop bilgisayar, cep telefonu ve cumhuriyet altınları hediye etti. Atış, ÖSS'de Türkiye 176'ncısı olan görme engelli Sercan Aydın'ın başarısının çok önemli olduğunu söyledi. Atış, engellilerin neler yapabileceğini Sercan'ın gösterdiğini belirterek, "Türkiye'de zihniyet değişti. Engellilere kimse acıyarak bakmıyor" dedi.

Atış, Türkçe öğretmeni olmak isteyen Sercan Aydın'a eğitim döneminde her konuda yardım sözü verdi.Sercan Aydın, ablasının da üniversitede okuduğunu, babasının ise kaza geçirdiği için çalışamaz durumda olduğunu belirterek, "Sayın valimizin bana böyle bir destek bulunması çok anlamlı olur. Babam bizi her zorluğa rağmen okutmaya devam ediyor. Ama desteklere de ihtiyacımız vardı. Valimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat de yaptığı konuşmada, ÖSS'den Adana'dan sınava 46 bin 889 öğrencinin girdiğini, yüzde 93.19 başarı elde edildiğini belirtirken, Adana'nın sayısal puan türünde 27'inci, eşit ağırlıkta 29'uncu, sözelde 34'üncü sırada yer aldığını söyledi.

Büyükfırat, Adana'nın sayısalda 2 basamak, eşit ağırlıkta 5 basamak, sözelde 6 basamak ileri gittiğini ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 12:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?