4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sercan'ın üniversite sevinci

ÖSS'de Türkiye 176'ıncısı olan ve Çukurova Üniversitesi Rehberlik ve Psikoloji Danışmanlık Bölümü'nü kazanan doğuştan görme engelli Sercan Aydın, ablasıyla birlikte kayıt yaptırdı. Aydın, babası işsiz ve engelli olduğu için parasızlıktan okuyamamaktan korktuğunu belirtti.

Merkez Seyhan ilçesi Onur Mahallesi'nde yaşayan 18 yaşındaki doğuştan görme engelli Sercan Aydın, ÖSS'de Sözel 2 puan türünde Türkiye 176'ncısı olarak Çukurova Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nü kazanmıştı. Dershane öğretmeninin özel ilgisi ve ablasının kaset kaydına aldığı ders notları sayesinde ÖSS'de başarılı olan Aydın, bugün ailesiyle birlikte Çukurova Üniversitesi'ne gelerek kayıt yaptırmak için sıraya girdi. Aydın, Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği'nde okuyan ablası Hatice Aydın ile birlikte kayıt binasına girerek kaydını yaptırdı.

Sercan Aydın, kayıt yaptırmadan önce üniversiteli olduğu için çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, "12 yıl bıkmadan usanmadan çalışarak başarılı oldum. Bugün bu başarının meyvesini aldığım için çok mutluyum. Benim için çalışmak hiç zor olmadı. Bana ablam, okuma-yazma bilmeyen annem dahil herkes yardımcı oldu. Ben bugün buradaysam ailemin bana verdiği destek ve sevgiden dolayıdır" dedi.

4 çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olduğunu ifade eden Aydın, şunları kaydetti:
"Babam 10 ay önce geçirdiği bir iş kazası nedeniyle sağ elini kullanamaz hale geldi. Malulen emekli oldu. Şu an işi yok. Çok küçük miktarda aldığı emekli maaşı var. Ablam üniversitede okuyor. İki kardeşim ilköğretimde okuyor. Bende bu yıl üniversiteyi kazandım. Ama nasıl okuyacağım bilmiyorum. Okuyamamaktan korkuyorum."

Aydın, insanlara faydalı olabileceği bölümü kazandığından dolayı büyük sevinç yaşadığını, ileride çok iyi bir psikiyatrist olacağını, ÖSS'de başarılı olduğu gibi okuduğu bölümde de başarılı olacağını kaydetti.

Kardeşini kayıt ettirmeye gelen Hatice Aydın ise, kardeşinin üniversiteli olmasından dolayı gurur duyduğunu, onun bu bölümde de başarılı olacağına inandığını ve ileride çok iyi bir psikiyatrist olacağını söyledi.

Anne Songül Aydın da, oğlunun üniversiteli olmasından çok mutlu olduğunu ancak 4 çocuğu da okuduğu için zor durumda olduklarını belirterek, "Eşim şu an işsiz. Bir tek malulen aldığı emekli maaşı var. Bununla da bütün çocuklarımıza yetiştiremiyoruz. Bundan sonra ne yapacağız bilmiyorum. Oğluma hayırseverler burs verirse çok memnun olacağız" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 14:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?