1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Serinlemek isterken boğuldu

Adana'da arkadaşıyla birlikte akşam DSİ'ye ait sulama kanalına serinlemek için girdikten sonra boğulan bir kişinin cesedi sabahleyin bulundu.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesi Kıyıboyu Caddesi'nde bulunan DSİ'ye ait sulama kanalında meydana geldi. İddiaya göre, uydu alıcısı tamiri işinde çalışan Burak Tepe (17) akşam işten çıktıktan sonra Kıyıboyu Caddesi'ndeki DSİ'ye ait sulama kanalına geldi.

Yüzme bilmemesine rağmen serinlemek için arkadaşıyla birlikte kanala giren Tepe, bir süre sonra boğulma tehlikesi geçirdi. Arkadaşı kurtarmak istedi ama kendisi de boğulma tehlikesi atlatınca kanaldan çıkıp polisi aradı. Olay yerine su
altı polisi ve polis merkezi ekipleri geldi. Gece uzun bir süre arama yapılmasına rağmen Tepe'ye ulaşılamadı.

Sabahleyin erken saatlerde sulama kanalının suyu kesildi. Su altı ekipleri su kesildikten sonra yaptıkları aramada Cinali Köprüsü altında Tepe'nin cesedine ulaştı. Ceset su altı ekipleri tarafından kanaldan çıkartılırken abla Melike Tepe gözyaşlarına boğuldu. Melike Tepe, kardeşinin yüzme bilmediğini, 4 kardeş olduklarını, Burak'ın tek erkek çocuk olduğunu, kanala saat 21.00 sıralarında girdiğini kaydetti.

"CESEDİ FİLM İZLER GİBİ SEYRETTİLER"

Burak Tepe'nin cesedi çıkartılırken kanal etrafında çok sayıda vatanaş cesedi görmek için birbiriyle yarıştı. Ceset köprünün altında aranırken köprünün karşı tarafında bulunan vatandaşlar ceset bulunduktan sonra köprünün diğer tarafına koşarak geldi.

Su altı ekipleri tarafından ceset çıkartılırken cesedi görmek için vatandaşlar adeta birbiriyle yarıştı. Polis bir taraftan cesedin çıkartılmasıyla ilgilenirken diğer taraftan meraklı vatandaşları kanalın etrafından dağıtmaya çalıştı. Polis güvenlik şeridi çekerek vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı ancak bir hayli zorlandı.

Tepe'nin cesedi otopsi yapılmak üzere cenaze aracıyla Adana Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2011 Perşembe 13:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?