2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Sertifikalı dış ticaret eğitimi sonlandı

Adana Ticaret Odası (ATO) ile Avrupa Bilgi Merkezi tarafından, dış ticaret sektöründe yaşanan nitelikli eleman sıkıntısının çözümüne katkı amacıyla düzenlenen “Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi” sona erdi.

ATO Meclis Salonu’nda, 24 Kasım-5 Aralık 2008 tarihleri arasında gerçekleşen yılın son eğitimine katılan ve başarılı olan 120 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Seminerin son gününde düzenlenen sertifika töreninde konuşan ATO Başkanı Şaban Baş, Adana'nın dış ticarette istenilen düzeye getirilebilmesi için bu tür eğitimlerinin önemine işaret etti.

ATO tarafından son yıllarda düzenlenen seminerlere yoğun ilgi gösterildiğini ve bunun sonucu olarak da binin üzerinde dış ticaret elemanının eğitildiğini hatırlatan Baş, “2006 yılından bu yana yılda 4 kez dış ticaret semineri düzenliyoruz. Her eğitime ortalama 120 kursiyer katılıyor. Adana'dan yapılan ihracatın ve dış ticaret firması sayısının her yıl Türkiye ortalamalarının üstünde artış göstermesi bu alandaki doğru çalışmaları rakamlarla ortaya koymaktadır” dedi.

Seminer süresince katılımcılara, Netfor Danışmanlık ve Eğitim firması adına Dış Ticaret Uzmanları Elif Ünal Doğruöz ve Mustafa Doğruöz tarafından “İhracat ve İthalat Mevzuatı”, “İhracata Genel Hazırlık Eğitimi”, “İhracat Pazar Araştırması”, “Dış Ticarette Kullanılan Evraklar ve Teslim Şekilleri”, “Dış Ticarette Gümrükleme Mevzuatı ve İşlemleri”, “Dış Ticarette Ödeme Şekilleri ve Devlet Destekleri” konularında bilgiler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 11:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?