2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Sevgili cinayetinde karar

Adana’da, birlikte olduğu kadını boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 15 yıl ağır hapse mahkum edildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Bedir Hastaya (23) hazır bulundu. Duruşmaya, öldürülen kadının annesi Türkan Batır da (65) katıldı.

"Kasten adam öldürmek" suçundan 24 yıl ağır hapis istemiyle yargılanan Bedir Haskaya, Yıldız Kurt’un (25) eşinden ayrılarak kendisi ile nişanlandığını ve mutlu bir birliktelikleri olduğunu söyledi. Haskaya, "Aynı barda çalışıyorduk. Aramızda hissi bir yakınlık başlamış ve ardından nişanlanmıştık. Olaydan 2 gün önce oğlunun ameliyatı için benden para istedi. Ben de ailemden para aldım. Olayın yaşandığı yerde gece buluştuk. Bir süre konuştuk, hatta seviştik. Ailemle aramızda geçen tartışmayı anlattım. Parayı yüzüme fırlattı ve aileme ağır hakaretlerde bulundu. Aramızda tartışma çıktı. Bana vurmaya başladı. Ben de boğazını sıktım. Ağzından köpük geliyordu. Bekçi de gelince korkup kaçtım. Öldüğünü görmedim" dedi.

Duruşmaya müdahil olarak katılan anne Türkan Batır ise ölen kızının mutluluk fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sundu. Yaşlı kadın, ABD’de bulunan diğer kızının düzenli olarak para gönderdiğini ve ölen Yıldız’ın paraya ihtiyacı olmadığını söyledi. Batır, "Sanık yalan söylüyor. Kızımın paraya ihtiyacı yok. Sanık ile nişanlı da değiller. Sanık evimizi sürekli arıyor ancak kızım ona rahatsız etmemesini söylüyordu. Kızım sanığın kirli emellerine alet olsaydı öldürmezdi" diyerek sanığın cezalandırılmasını istedi.

Duruşma sonunda, mahkeme heyeti sanığı önce 24 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. Duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurulan sanık, 15 yıl ağır hapse mahkum edildi. Karar maktulün annesini kızdırdı. Yaşlı kadın, "Bu ceza az, idamını istiyordum" diye tepki gösterirken, avukat Nizan Savaş da Yargıtay’a başvuracaklarını söyledi.

Adana’da, 28 Nisan 2004 tarihinde meydana gelen olayda, boğularak öldürülen 1 çocuk annesi Yıldız Kurt’un cesedi Karacaoğlan Mahallesi 201 No’lu sokak üzerindeki bir inşaat çukurunda yarı çıplak halde bulunmuştu. Genç kadınla uzun süredir birlikte olan Bedir Haskaya tutuklanmıştı.

Adana-iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 11:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?