4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sevgiliye çıplak şantaj!

Adana'da, ayrılmak isteyen sevgilisinin çıplak fotoğraflarını çekip elektronik postayla aile fertlerine gönderdiği öne sürülen sanık ve olaya karışan 3 akrabası hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Alınan bilgiye göre, Gamze T. (20), erkek arkadaşı Yahya M. (23) tarafından zorla çıplak fotoğraflarını çektiği, Yahya M'nin akrabaları Raziye M. (48), Hülya K. (44) ve Akif B'nin (24) de olaya karıştığı iddiasıyla Adana Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, sanıklar Yahya M, Raziye M, Hülya K. ve Akif B. hakkında ''şantaj'' suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Adana 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde haklarında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklarla ilgili iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

''Sanık Yahya M, Antakya'da bir akrabasının evinde birlikte olduğu sevgilisi Gamze T'nin, kendisinden ayrılmak istemesi üzerine çektiği çıplak fotoğraflarını, birlikteliğinin devam etmemesi halinde aile fertlerine e-postayla gönderme tehdidinde bulundu. Sanık Yahya M, bir süre sonra şantajı sürdürerek Gamze T'den 2 bin TL para aldı. Yahya M, ikinci kez tehdit edip 5 bin TL isteğini reddeden Gamze T'nin fotoğraflarını, e-postayla aile fertlerine yolladı. Gamze T. bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu. Sanıkların, bu şekilde kendilerine yarar sağlamak amacıyla üzerlerine atılı suçu işledikleri anlaşıldı.''

Sanıkların önümüzdeki günlerde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlanacak.

İddianamede, müşteki Gamze T'nin ifadesinde belirttiği tecavüz ve alıkoyma eylemlerine ilişkin suçlamanın şantaj iddiası dosyasından ayrılarak, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi de istendi.
 

AA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 15:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?