4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Seyhan Barajı'nda 4 mevsim turizm

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici, başkan seçilmesi halinde kentin doğal ve kültürel zenginliklerinin korunarak daha verimli kullanılmasına imkan sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Bilici, "Adanamızın sahip olduğu değerlerin başında Seyhan Baraj Gölü geliyor. Dört mevsim turizme hizmet edebilecek bu doğal zenginliğimizi öne çıkaracak projeleri biz üreteceğiz" dedi.

Mehmet Ali Bilici, tarımla başlayan, sanayi ile gelişen Adana ekonomisinin son yıllarda hızla gerilediğini, kentin sahip olduğu doğal ve kültürel zenginliklerin de kapsamlı olarak değerlendirilemediğini vurguladı.

Birçok kentte bulunmayan ölçülerdeki Seyhan Baraj Gölü'nün de Adana'nın en önemli zenginliklerinden biri olduğunu ifade eden Bilici, ''Ülkemizin zengin tatlı su kaynaklarından biri olan Seyhan Baraj Gölü'nün su sporları başta olmak üzere daha kapsamlı değerlendirilerek, kent ekonomisine katkı sağlayabilmesi adına ciddi çalışmalar yapacağız. Seyhan Baraj Gölü hafta sonları mangal yapılan yer olmaktan öteye geçmedi'' diye konuştu.

Bilici, DSİ verilerine göre, 28 kilometre uzunluğunda, en geniş yeri 17 kilometre olan ve derinliği 70 metreye ulaşan baraj gölünde, yılın her mevsiminde uluslararası müsabakaların yapılmasının mümkün olduğunu belirtti. Zaman zaman yelken müsabakaları ve birkaç yıldır düzenlenen uluslararası Türkiye Offshore Şampiyonası'nın dışında etkinlikler gerçekleştirilebilmesinin alt yapısı hazırlayacaklarını bildiren Bilici, şöyle konuştu:

''Adana halkının oylarıyla göreve seçilmem halinde bu eşsiz güzellikteki zenginliğimizi, yatırımcıları teşvik ederek yapılacak yeni yeni tesisler ve adına yakışır organizasyonlarla taçlandırmak, hedeflerimiz arasında yer alıyor. Yazın denize gidemeyen Adanalılar, neden gölümüzde oluşturacağımız tatlısu plajlarında serinlemesin? Deniz sahillerinde gerçekleştirilen uluslararası plaj voleybolu turnuvaları gibi organizasyonlar gölümüz plajlarında neden yapılmasın? Halkımız neden görsel anlamda şölen yaşayabilecekleri renkli organizasyonlar izlemesin? Bu konuda yapacağımız çalışmalar, dağ ve deniz turizmine de yakın olan ilimizin ekonomik olarak istenilen ölçülerde zenginleşmesi için atılacak önemli bir adımdır.''

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 14:51:13
Güncelleme :21 Şubat 2009 Cumartesi 15:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?