3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Seyhan Belediye bütçesinde şaibe

Adana'nın merkez ilçe Seyhan Belediyesi'nin bazı müdürlüklerin 2008 yılı bütçesinden 4 milyon 400 bin YTL'nin başka birimlere aktarılması muhalif meclis üyelerinin tepkisine neden oldu.

Seyhan Belediyesi'nin bağımsız meclis üyesi Nadir Mayaoğlu, bayram arifesinde meclis gündemine getirilerek oylanıp onaylanan bütçe aktarımını, "şaibeli" ve "yangından mal kaçırma harekatı" olarak nitelendirdi.

Belediye Meclis Üyesi Nadir Mayaoğlu, yaptığı açıklamada, söz konusu aktarmaların Seyhan Belediye Meclisi'nin gündemine yılın bitmesine 26 gün kala getirilmesinin ve muhalefetin itirazlarına rağmen oylanıp onaylanmasının şaibeli olduğunu ve Seyhan halkını hiçe saymak anlamına geldiğini söyledi.
Belediyenin asli hizmetlerini yerine getiren birçok müdürlüğün 2008 yılının 11 ayında kullanmadığı bütçeyi sadece 26 günlük harcama için Belediye Başkanı Azim Ötürk'ün kendi reklamı için rahatlıkla harcama yapabileceği 4 müdürlüğe aktarıldığını ifade eden Mayaoğlu, "2008 yılı başında, Seyhan halkının sorunları çözülsün ve halka hizmet götürülsün diye her müdürlüğün bütçesi oluşturulur. Bu aktarmada asıl dikkat çekici nokta; vatandaşa hizmet olarak gidecek paraların, bu hizmetleri gerçekleştirecek müdürlüklerin bütçesinden alınıp, Belediye Başkanı Öztürk'ün kendi reklamını yaptıracağı müdürlüklerin emrine sunulmasıdır. Düşünün bir kere, toplamı 4 milyon 400 bin YTL olan bu para, Öztürk'ün tanıtım harcaması yapacağı birimlere aktarılmayıp asıl harcamalar için kullanılsaydı, sivrisinekle mücadele yapılır ve Seyhan halkı önümüzdeki yazı rahat geçirirdi. Seyhan ilçesindeki birçok çıkmaz sokak sorunu çözülebilirdi. Özellikle Seyhan'ın güneyine parklar, spor tesisleri ve oyun alanları yapılırdı. Gençlik merkezleri, kapalı semt pazarları, örneğin Eminağa ve Saydam gibi yıllardır kangrene dönüşen caddeler genişletilip asfalt veya kilitli parke döşenebilirdi" dedi.

Bütçe aktarımı sırasında mecliste 42 üyenin bulunduğunu vurgulayan Mayaoğlu, "Söz konusu aktarımı içeren madde görüşülmeye başlandığında CHP'li meclis üyesi Salim Büyükkaya itiraz ederek, 'halka hizmet olarak harcanacak parayı özel kalem'e, baskı işlerine, kültür müdürlüğüne, yani seçim için reklam işlerine ayırıyorsunuz' dedi. Başkan Azim Öztürk ile aynı partiye mensup olan AK Parti'li İsmail Arısoy ise, 'Bir mahallenin park isteğini dile getirdiğimde, bütçede bir kuruş para yok yapamayız demişlerdi. Oysa şimdi görüyoruz ki, park bahçelerin parası varmış. Ya bize yanlış bilgi veriyorlar, ya bu işte bir yanlışlık var' diyerek aktarmaya itiraz etti. Oylama yapıldığında ortaya çıkan tablo, bu aktarmanın ne kadar etik dışı olduğunu gözler önüne serdi. Çünkü oylama sırasında o an meclis salonunda olan 24 meclis üyesinden sadece 14'ü aktarmayı onaylarken, 10 tanesi çekimser kaldı. Başkan Azim Öztürk'ün partilisi olan bir belediye meclisi üyesi ise aktarmaya ret oyu verdi" diye konuştu.

Belediye Mahalli Hizmetler Müdürlüğü'nden 1.550.000 YTL, Zabıta Müdürlüğü'nden 900.000 YTL, Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü'nden 350.000 YTL, Emlak İstimlak Harita Müdürlüğü'nden 750.000 YTL, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden 850.000 YTL olmak üzere toplam 4.400.000 YTL Seyhan Belediye Meclisi'ndeki oturumda, muhalefetin itirazına rağmen Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü ve Eğitim ve Kültür Müdürlüğü ile İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne aktarıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 15:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?