3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Seyhan Kültür Merkezi açılışa hazır

Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Mayıs Çarşamba günü hizmete açılacak.

Seyhan Belediyesi Hizmet Binası yanında inşa edilen Kültür Merkezi'nde açılış öncesinde hazırlıklar son aşamaya getirildi. Belediye Başkanı Azim Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştireceği açılışa tüm vatandaşları davet etti.

Öztürk, "Dört yıl boyunca Yetiştirme Yurdu, Huzurevi, Hayal Dünyası, Meslek Edindirme Merkezleri gibi pek çok ilkle tanıştırdığımız Seyhan'a yine nesiller boyunca hizmet verecek olan Kültür Merkezi açılışımız bizzat Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecektir. Açılış törenimiz ve hizmet şölenimize tüm Adanalılar davetlidir" dedi.

Seyhan Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bodrum, zemin ve iki normal kattan oluşuyor. Kültür Merkezi 10 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip. Merkezde birleştirildiğinde 1000, ayrı ayrı 700, 300 ve 150 koltuk kapasiteli dört ayrı tiyatro ve toplantı salonu mevcut.

Kültür Merkezi'nde gerektiğinde birleştirilebilir özellikteki 700 ve 300 kişi koltuk kapasiteli iki salon ulusal ve uluslararası toplantıların gereklerine uygun şekilde; simültane odaları ve sinema ses sistemi teknolojisiyle donatıldı. Kültür Merkezi'nde toplamda bin 500 metrekareyi bulan dört ayrı sergi salonu aynı anda, ayrı etkinliklere ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip.

Kültür Merkezi çevresinde 4 bin 370 metrekarelik yürüme yolları ve bitkilendirme yöntemiyle elde edilen çevre düzenlemesi yapıldı. Seyhan Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde 100 araçlık kapalı otopark, üç adet asansör ve merkezi ısıtma soğutma sistemi mevcut.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 15:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?