2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Seyhan Kültür Merkezi açılışa hazır

Adana'nın merkez ilçe Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, 14 Mayıs Çarşamba günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Seyhan Kültür Merkezi'nin 8 milyon 831 bin YTL'ye malolduğunu söyledi.

Öztürk, burada yaptığı açıklamada, Seyhan Kültür Merkezi'nin yaklaşık 14 bin metrekare alanı kapsadığını bunun 7 bin metrekarelik alanını kültür merkezi binasının, geri kalan kısmının ise kapalı otopark ve yeşil alanı kapsadığını söyledi.

Kültür Merkezi'nin bodrum, zemin ve iki normal kattan oluştuğunu, merkezin birleştirildiğinde bin, ayrı ayrı 700, 300 ve ayrıca 150 koltuk kapasiteli dört ayrı tiyatro ve toplantı salonlarının bulunduğunu belirten Öztürk, "Gerektiğinde birleştirilebilir özellikteki 700 ve 300 koltuk kapasiteli iki salon ulusal ve uluslararası toplantıların gereklerine uygun bir şekilde, anında çeviri odaları ve sinema ses sistemi teknolojisiyle donatılmıştır" dedi.

Öztürk, toplantı salonlarına ise Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy ve Arif Nihat Asya ismini verdiklerini söyledi. Kültür merkezinin toplamda bin 500 metrekareyi bulan 4 ayrı sergi salonu, aynı anda ayrı etkinliklere ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Öztürk, Kültür Merkezi etrafında 4 bin 370 metrekarelik yürüme yolları ve bitkilendirme yöntemiyle elde edilen çevre düzenlemesi bulunduğunu, ayrıca 150 kapasiteli kapalı otopark, 3 adet asansör, ve merkezi ısıtma ile soğutma sistemi yer aldığını kaydetti.

Azim Öztürk, sadece kültür merkezi binasının maliyetinin 8 milyon 831 bin YTL olduğunu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bu maliyetin çok ucuz olduğunu belirttiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 14:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?