4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Seyhan Nehri taştı, felaket geldi!

Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Tabaklar köyünde, Seyhan Nehri'nin aşırı yağış nedeniyle taşması sonucu ekili tarım alanları sular altında kaldı.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan yağmur, Adana'nın Karataş ilçesinde ekili alanların zarar görmesine neden oldu. Karataş ilçesinin Tabaklar köyünde çiftçiler, ektikleri karpuz, domates, kavun ve buğdayın sular altında kalmaması için büyük mücadele verdi.

Aşırı yağışla birlikte Seyhan Nehri'nin taşması sonucu ekili arazileri büyük zarar gören çiftçiler, suyun önünü kesmek için iş makineleriyle çalışsa da yağmurun sürekli yağmasından dolayı arazilerin zarar görmesini önleyemedi.
Çiftçi Alper Kopki, 100 dönüm alanda ektiği karpuzun 2 gün önce yağmaya başlayan yağmur sonucu nehrin taşmasıyla birlikte sular altında kaldığını söyledi.

Kopki, yağmurun tek başına sele neden olmadığını, DSİ'nin Seyhan Barajı'nın kapaklarını açarak suyun fazlasını nehre bıraktığını, bu nedenle köyden geçen ve Seyhan'ın kolu olan nehirde taşkınların yaşandığını ifade etti. Kopki, köydeki toplam 20 bin dönüm ekili alanının yüzde 50'sinin sular altında kaldığını belirterek, "Dün geceden bu yana iş makineleri ile çalışıyoruz. Ancak bir dönüm alanı bile sudan kurtaramadık. Bütün ekili alanım sular altında kaldı. Bir an önce barajdan verilen suyun kesilmesi gerekiyor" dedi.
Çiftçi Habip Kardeşler ise, aşırı yağışla birlikte

Nehrin taşmasının kendilerini perişan ettiğini ifade ederek, "Buğday ve domates ektiğim 250 dönüm alan sular altında kaldı" diye konuştu. Kadir ve Levent Durak kardeşler de, dünden bu yana ekili alanlarını kurtarmak için çalıştıklarını, 400 dönüm alana bin bir ümitle karpuz ve domates ektiklerini anlatarak, "Bütün mahsul sular altında kaldı. Sabaha kadar çalışmamıza rağmen ürünlerimizi kurtaramadık. Bir yıllık emeğimiz sular altında kaldı. Devletin yardım elini uzatmasını bekliyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 11:10:34
Güncelleme :24 Mart 2009 Salı 11:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?