4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Seyhan'da ilginç eylem!

Adana'da belediyenin kapattığı yolu davul zurna eşliğinde balyoz ve küreklerle açan eylemciler, eylem sırasında açık olan yolu da kendileri trafiğe kapattı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi'ndeki Kurtuluş Caddesi'nin Metro güzergahında açılan Güney Kuşak Bulvarı ile kesiştiği noktanın trafiğe kapatılması, semt sakinlerini harekete geçirdi. Adana'nın en eski caddesinin trafiğe kapatması sonucu ulatışım zorluğu yüzünden iş yapamaz hale geldiklerini savunan bazı esnaflar ile semt sakinleri, ilginç bir eyleme imza attı.

Davul zurna eşliğinde pankart ve döviz taşıyan eylemciler, kapatılan yoldaki kaldırım taşlarını balyoz ve kazmalarla açtı. Söktükleri kaldırım taşlarını Güney Kuşak Bulvarı üzerine koyarak yolu trafiğe kapatan eylemciler, sadece ambulans ile bir hamile kadını hastaneye götüren otomobile yoldan geçmesine izin verdi.

Zaman zaman gerginlik yaşanan eylemde, eylemciler çiftle telli oynayıp halay çekti. Çevik kuvvet polislerinin de hazır bulunduğu eylemde, eylemciler açtıkları yoldan geçen araçları da alkışladı.

Protestocu grup, eylemin ardından olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 17:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?