4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Seyhan'da kaçak yapıya geçit yok

Adana'nın merkez Seyhan ilçesi, Sarıyakup Mahallesi’nde Ayakkabıcılar Çarşısı içinde ruhsatsız olarak inşa edilen bir iş yeri Seyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yıkıldı.

Sarıyakup Mahallesi sınırlarında bulunan ve SİT alanı içerisinde kalan iş yeri sahibine daha önceden gerekli yasal uyarıların yapıldığını belirten yetkililer, iş yeri sahibinin uyarıları dikkate almaması ve inşaata devam etmesi üzerine yıkım kararının uygulandığını bildirdi.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, modern ve planlı bir şehirde yaşamanın herkesin hakkı olduğunu belirterek, “Deprem bölgesinde yer alan şehrimizde gerek imar mevzuatına aykırı, gerekse depreme dayanıklılık denetlemesi yapılmadan inşaat yapılmasına asla izin vermeyeceğimizi belirttik. Bu konudaki kararlılığımızı, ‘Kaçak inşaat yapmayın. Babamın da olsa yıkarım’ sözümüzle ortaya koyduk. Bu vesileyle bir kez daha vurguluyorum ki, vatandaşlarımız asla kaçak yapılaşmaya kalkışmasın. Hem kendi emeklerine yazık, hem de bu inşaatlarda kullanılan malzemeye yazık. Kaçak yapılaşmaya karşı tüm vatandaşlarımızı hassas olmaya ve belediye ekiplerimize yardımcı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 15:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?