4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Seyhan'da şaşırtan uzlaşma

SEYHAN BELEDİYE MECLİSİ’NDE ŞAŞIRTAN UZLAŞMA

Adana’nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi’nin CHP ve MHP’li üyeleri, bugüne kadar muhalif ittifakı yaparak büyük zorluk çıkardıkları Başkan Azim Öztürk’ün trafolar ile ilgili estetik arayışına tam destek verdiler.

Seyhan Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ikinci oturumu Belediye Başkanı Azim Öztürk Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda hızla artan enerji ihtiyacını karşılamak için AG+OG elektrik projesi uygulamak üzere muhtelif yerlerde 15 adet dağıtım merkezi olan toplam 2.411,78 m2’lik alanın imar planlarına işlenerek tahsis edilmesi maddesi görüşüldü.

Başkan Azim Öztürk, TEDAŞ trafolarının şehir estetiğini bozmaması gerektiğini, bu sebeple yer altına yapılması da dahil alternatiflerin mutlaka değerlendirilmesi gerektiği görüşünü dile getirdi. Başkan Öztürk, bu konudaki beklentilerini plana not olarak kayda geçirme önerisinde bulundu.

Konuyla ilgili söz alan MHP’li Zihni Aldırmaz da Başkan Azim Öztürk’e tam destek verdi. Büyükşehir’de nazım imar planları hazırlanırken TEDAŞ’a da bilgi verilerek taleplerini bildirmelerini istediklerini ancak bu kurumun parklar ve yeşil alanlara trafo binası yapma gibi bir alışkanlığı ve kolaycılığı tercih ettiğini anlattı. Trafoların şehir estetiğini bozmaması hususunun plan tadilatına not olarak işlenmesi fikrini desteklediğini ifade eden Aldırmaz, “Trafoların Atatürk Parkı örneğinde olduğu gibi yer altına yapılmasını istiyoruz. Parklara ve yeşil alanlara trafo yapılması ve bir de yanına bekçi için ev yapılması çok çirkin bir uygulama. Biz buna karşıyız” dedi.

CHP’li Kadir Karakuş da Başkan Azim Öztürk ve MHP’li Aldırmaz’ın görüşlerine katıldıklarını, trafoların sadece yeşil alana yapılması alışkanlığı ve kolaycılığından çıkılarak bu binalar için gerekirse istimlak yapılması fikrinde olduklarını ifade etti. Karakuş, “Yeşil alanlar ve parklar işgalden kurtarılmalı. Bu iş Büyükşehir, ilçe belediyesi ve TEDAŞ arasında koordineli bir şekilde belli bir nizam içinde götürülmelidir” dedi.

15 Ayrı trafo yeri konusundaki tahsis talebine ilişkin madde, görüşülmek üzere meclis müşterek komisyonlarına havale edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 21:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
temel gok IP: 212.156.9.xxx Tarih : 4.11.2009 17:29:30

Halkına hizmet edenden Allah razı olsun önemli olan düşünce değil, görüş değil hizmettir. Güzel bir çalisma herkesi kutluyorum