4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Seyhanlı muhtarlar isyanda!

Adana'nın merkez Seyhan ilçesine bağlı mahalle muhtarları bazı çevrelerin kendi isimlerini kullanarak, kişi ve kurumlar üzerinde ‘kirli siyaset’ yapıldığını söyledi.

Bazı gazetelerde yer alan, ‘Muhtarlar Belediye Başkanı’nı Kaymakama şikayet etti’ başlıklarıyla yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Gülpınar Mahalle Muhtarı Tahir Yesin, “Biz Başkanımız Azim Öztürk’ten ve hizmetlerinden memnunuz. Başka taleplerde bulunmak için gittiğimiz Seyhan Kaymakamlığında fotoğraflarımızı çeken gazetecilerin sanki Azim Başkan’la ilgili aleyhinde konuşmuşuz gibi haber yapmalarına çok üzüldük” dedi.

Muhtarın, mahalle sakinlerinin devlete ulaşabilmeleri için ilk basamak olduğunu belirten Döşeme Mahallesi Muhtarı Şafak Şenbayrak da, “İnsanların talep ve ihtiyaçları yaşadıkları sürece hiç bitmez. Biz mahalle sakinlerimizin ihtiyaçlarını yıllardır doğrudan Seyhan Belediye Başkanımız Azim Öztürk’e aktarabiliyoruz. Başkanımız da bizim isteklerimizi belediyenin imkanları çerçevesinde yerine getiriyor. Böyle olunca da kimseyi kimseye şikayet etmek gibi bir durum söz konusu olamaz. Zaten şikayet lafı da ancak ilkokul çocukları arasında olur” diye konuştu.

Yeşilevler Mahalle Muhtarı Mehmet Yüksel ise, Seyhan’dan talep ettikleri hizmetleri aldıklarını, yeni gelişen talepler söz konusu olduğunda da, doğrudan Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve ilgili bürokratlara ulaşabildiklerini söyledi. Yüksel, “Azim Başkanın beş yıllık hizmetleri ortada. Bir hizmet dönemi için daha göreve seçildi. Bu dönem içinde mahalle muhtarları olarak elbette kendisinden mahalle sakinlerimiz adına taleplerimiz olmuştur ve yarın da olacaktır. Fakat bunu doğrudan kendisine söyleyebiliriz. Böyle bir irtibat varken bizlerin adını kullanarak gerçek dışı haberler yapılmasını şaşkınlıkla karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

Muhtarlık görevine bu dönem ilk kez seçilen Emek Mahalle Muhtarı Soner Şimşir ve Pınar Mahalle Muhtarı Saniye Çelik’de, geçmişten bugüne Seyhan Belediyesi’nin kendi mahallelerinde gerçekleştirdiği hizmetlerden memnun olduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 13:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?