4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Seyis cinayetine ceza yağdı

Adana'da bir seyisin tabancayla öldürülmesi davasında sanıklardan biri ömür boyu hapse mahkum edilirken, olayı tahrik etmekten bir sanık 20 yıl, diğeri de cinayeti gizlemekten 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, 1 Ağustos 2008 tarihinde Fevzipaşa Mahallesi'nde hipodromda seyis olarak çalışan Yılmaz Sincan'ın tabancayla öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanan tutuklu sanık Süleyman Bektaş ve Erkan Aslan hazır bulundu. Tutuksuz sanık Erdal Aslan ise duruşmaya katılmadı.

Sanıklardan Süleyman Bektaş, olayla ilgisinin bulunmadığını öne sürerek, tahliyesini istedi. Sanık Erkan Aslan ise, olayın Yılmaz Sincan'ın kardeşi Erdal ve çevredekilere küfür etmesinden kaynaklandığını belirterek, "Yılmaz, kendisine küfür edildiğini söyledi. Bunun üzerine kardeşime tokatla vurdum. Yılmaz, kendisini uzaklaştırmaya çalışan Süleyman'a küfür etti. Daha sonra Süleyman'ın Yılmaz'a tabancayla ateş ettiğini gördüm" dedi.

Mahkeme heyeti, cinayeti işlediği gerekçesiyle Süleyman Bektaş'ı ömür boyu, olayı tahrik ettiği gerekçesiyle Erkan Aslan'ı 20 yıl, suçu gizlediği gerekçesiyle de tutuksuz sanık Erdal Aslan'ı 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 13:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?