4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

SEYMER kursiyerleri eserlerini sergiledi

Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri’nin (SEYMER) 2000 Evler Şubesi'nde eğitim gören el sanatları ve hazır giyim kursiyerleri, 3 aylık eğitimleri süresince yaptıkları el emeği göz nuru eserleri görücüye çıkardı.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, 2000 Evler SEYMER Sergisi'nin açılışını eşi Betül Öztürk’le birlikte yaptı. Başkan Öztürk, 12 ayrı merkezde 41 mesleki ve hobi amaçlı branşta eğitim veren SEYMER’lerin her yaştan ilgi gördüğünü belirterek, SEYMER'lerde "Sınırsız ilgi, karşılıksız bilgi" verildiğine işaret etti.

Kursiyerlerin yaptığı el sanatları, takı, ahşap boyama, kurdele nakışı ve hazır giyim ürünlerinin yer aldığı sergiyi gezen Öztürk, yeni dönemde SEYMER’lere ek olarak MESKUR adı altında meslek kursları açılacağı müjdesini verdi. Öztürk, “Açılacak bu kurslarda herhangi bir mesleği olmayan işsiz gençlerimize bilgisayar operatörlüğü, klima montaj, inşaat ustalığı gibi mesleki eğitimler verilecektir" dedi.

Açılış törenine katılan Betül Öztürk, sergide yer alan ürünleri tek tek inceledi. Öztürk, “Kursiyerlerin bu sergi ile eğitimlerini ne kadar başarılı şekilde tamamladıkları ortaya çıkmıştır. Buradaki çalışmalar kursiyerlerin kendilerine imkan tanındığı takdirde daha iyisini sunabileceklerinin işaretidir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 16:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?