3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

SEYMER yeni döneme hazırlanıyor

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, kısa adı SEYMER olan Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri’nin eylül ayında başlayacak yeni eğitim öğretim dönemine hazırlandığını bildirdi.

Öztürk, yaptığı açıklamada,SEYMER binalarının fiziki şartlarının tepeden tırnağa gözden geçirildiğini ifade ederek, “Binalarımızın fiziki şartları gözden geçiriliyor. Bunun yanında öğretmenlerimizin meslek içi eğitimlerini de yeni dönem başlamadan tamamlayacağız. SEYMER’lerimiz yeni eğitim döneminde yeni bir heyecanla eğitim öğretime başlamak için gün sayıyor” dedi.

2004 Mart’ında başlayan ve bugüne kadar 46 bin 305’e ulaşan mezun sayısını yeni dönemde daha da arttırmak gayretinde olduklarını belirten Öztürk, "Yeni eğitim döneminde de kursiyerlere 12 ayrı merkezde 41 branşta mesleki ve hobi amaçlı eğitim hizmeti vereceğiz.Seyhanlıların bir meslek ya da hobi sahibi olması, kurslarımızda öğrendiklerini uygulayarak hem ev, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmaları bizleri sevindiriyor” dedi.

SEYMER’lerde okuma yazmadan, yabancı dile, el sanatlarından bilgisayara, kuaförlükten, mefruşata, hazır giyimden aşçılığa kadar değişen 41 ayrı branştan herhangi birinde eğitim görmek isteyenler 1 Eylül’den itibaren yeni dönem için kurs kayıtlarını 12 merkezden kendilerine en yakın olana yaptırabilecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 11:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?