29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

SEYMER'de 30 bin kişi mezun oldu

Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi’nde bugüne kadar 40 ayrı branşta mesleki ve hobi ağırlıklı kurslardan 30 bin kişinin mezun olduğu belirtildi.

Belediye Başkan Azim Öztürk, 12 merkezde verilen 40 branşa ek olarak aşçılık bölümünün de açılması nedeniyle düzenlenen törende, 'sınırsız ilgi, karşılıksız bilgi’ parolasıyla hizmet veren SEYMER’lerin yalnızca mesleki değil hobi amaçlı kurslarla da binlerce kişiye hizmet verdiğini söyledi. Öztürk, "Mesleki kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz hükümetimizin desteklediği Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında Seyhan Kaymakamlığı tarafından 2 yıl geri ödemesiz, 4 yıl faizsiz 10 bin YTL’lik kredi alma imkanına sahip oluyorlar. Bu kursları tamamlayan kursiyerler bu kredi imkanıyla da kısa sürede iş kurma şansı elde ediyorlar" dedi.
Öztürk, Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi’nde bugüne kadar 40 ayrı branşta mesleki ve hobi ağırlıklı kurslardan 30 bin kişinin mezun olduğunu kaydetti.

Tellidere SEYMER’in aşçılık bölümünün ilk kursiyerlerinden olan Mine Yalkın yaptığı ‘Fındıklı Unsuz Pasta’ ile birincilik ödülünü alırken, Emine İzci ‘Fasulye Yaprağı Sarması’ ile ikinci, İlknur Çirkin ‘Ispanaklı börek’ ile üçüncü oldu. 41 çeşit yemeğin tadımını üstlenen ziyaretçiler Jüri Özel Ödülü’nü ise kursiyer Gülden Doğan’ın ‘Tuzda Balık’ yemeğine verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 16:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?